Öncelikle makale için teşekkürler.
İnce düşünüp görüşlerinizi belirtmiş olmanız gerçekten çok güzel. Ben de bir kaç ekleme ve çıkarma yapmak isterim.

Öncelikle alttaki kısma değinmek istiyorum.

sonyabi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
her ne kadar aynı içerikten karşılıksız link alınmış olsada bunun para ile alındığı yüksek ihtimal. genelde kim yeni açılmış hele ki rakip bir sitenin linkini yayınlar. kimse yayınlamaz (istisnalar hariç) o zaman bu adam bunu para ile alıyo. bunun etkisi yok değil. tabiki var ama eskisi kadar etkisi yok. eee bu adam bir çok siteden gene karşılıksız link almış. google şunuda iyi biliyor ki adam link değişimden link kasmış.
Bu kadar net bir tanımlama olamaz. Link değişimi kavramı yurtdışında bu kadar aktif bir olay değil. Google'ın bölgesel bir sıralama tekniği ( algoritma çok kapsamlı bir kelimedir ) kullandığı aşikar. Ancak her eşdeğer içerikli linkin; link satışı veya her eşdeğer içerikli olmayan linkin de; link değişimi olarak nitelendirilmesini sağlayacak bir sistemi yok.

Herşeyden önce link satışını Google net olarak tespit edemez. Bunu footerdan alınan linkler için söylemek doğru olmaz ancak bunların,o scriptin coder'ına ait bir copyright olup olmadığını kimse ispat edemez.

Veya her link değişimini Google gözlemleyemez. Forumda yapılan değişimlerde site adreslerinin arasına boşluklar koyulabilir,kodlar resim içerisinde verilebilir vs.

Net olarak belirtmek istediğim şu ki; böylesi radikal bir karar gerçekten gerçekçi bir sonuç olmayacaktır.

Size hak vereceğim noktayı şu cümleyle tanımlayabilirim ki ; Google artık nitelikli linki tanıyor. Bölgesel sıralama kriterlerini baz alarak; Türkiyede link değişiminin sık yapıldığını bu yüzden bu bölgede footerların daha net tarandığını,gerçek kaliteli backlinkin bildirgec gibi kaliteli blog ağlarında makale içinden verildiğini tanımlayarak Trustrank'e de ağırlık verilmiş olabilir.

Şimdilik benim de ekleyebileceklerim bu kadar,bol organik hitli günler diliyorum (: