Switch

Switch deyimine başlayalım .Switch deyimi if deyimine benzer.Farkı ise tek koşulun farklı değerler için şartlarını belirtmesidir.Biliyorum bu tanım kısımlarından nefret ediyorsunuz ve birşey anlamıyorsunuz -ki bende kendi yazdıklarımdan birşey anlamıyorum Herkes yazar bende yazayım kıskanıyorum
Başlayalım bakalım sıra kodlarda...
PHP:
  1. <?php
  2. /**
  3. * @author Doc.Deniz
  4. * @copyright 2008
  5. * @site Doc.Deniz Kişisel Web Sitesi | 2008
  6. */
  7. $meyve = "Ananas" ; // Bula bula bunu mu buldun demeyin.Maksat değişken tanımlamak ..
  8. switch ( $meyve ) { // Öncelikle sabit değişkeni belirledik.
  9. case "armut" ;
  10. echo ("Seçtiğiniz meyve armuttur.Bende çok severim.Konuyu dağıtma len php öğretiyoz şurada tamam sustum") ; //$meyve armut ise uygulanacak komutlar
  11. break; // Eğer şartlar doğruysa döngüyü durdur.
  12. case "Elma" ;
  13. echo ("Iyy kabuklu halini hiç sevmem.Sen seversen sev kardeşim.") ;
  14. break;
  15. case "Portakal" ;
  16. echo ("Aha bunu bende seviyorum.İyidir iyi ...") ;
  17. break;
  18. case "Mandaline" ;
  19. echo ("Mandaline değil o öküz mandalina ! Portakal gibi birşey işte yaf c vitamini değil mi ?") ;
  20. break;
  21. default:
  22. echo ("Bi'şeyler gir la ") ;
  23. }
  24. ?>

İşte böyle...Çok dandik olduysa kusura bakmayın ( İsterseniz bakın zorla mı Allah Allah )

Operatörler

Merhaba,
Operatörlerde anlatmadığım birkaç şey vardı.Birincisi "atama operatörü" -ki zaten uzun zamandır kullandığımız "=" oluyor bu.Anlatmaya gerek yok sanırım değer atamaya yarar.
İkincisi ise belirli değişkeni bir arttırıp bir azaltmak.Bugün bunu anlatacağım.
Değeri bir arttırmak için $i++ şeklinde bir azaltmak için ise $i-- şeklinde kullanıyoruz.Hemen bir örnek;
PHP:
  1. <?php
  2. $i = 5; //Değişkeni belirledik.
  3. $i++ ; // Değişkenimizin değerini bir arttırdık.
  4. echo $i."<br>" ; // Son halini yazdırdık. Çıktı 6 olacaktır.
  5. $a = 3 ; //Değişkeni belirledik.
  6. $a-- ; // Değişkenin değerini bir azalttık.
  7. echo $a ; // Son halini yazdırdık. Çıktı 2 olacaktır.
  8. ?>

İyi günler.

Operatörler 2

Merhaba,
Artık döngülere giriyoruz.While, for ve do.while döngülerini anlatacağım.İlk olarak while döngüsünü anlatıyorum.
Döngüler belirli koşullar sağlandıkça kendinden istenen görevleri yaparlar.While da aynı böyle işte.Yapmamız gereken çok basit koşulu belirleyip yapılacakları yazmak Örnekte 49a kadar olan sayıları yazdıralım
PHP:
  1. <?php
  2. /**
  3. * @author Doc.Deniz
  4. * @copyright 2008
  5. */
  6. $sayi = 1; // Değişkeni belirledik.
  7. while ( $sayi <50 ) { //Döngünün devam etmesi için gereken şartı girdik.
  8. echo $sayi."-"; //Şartlar doğru ise yapılacaklar.Ayrıca burada öğrendiğimiz nokta operatörünü de kullandık.
  9. $sayi++; // sayi değişkenimizi bir arttırdık.Eğer arttırmassak sonsuz bir döngü olur.
  10. }
  11. ?>

Kodlara da yazdığım gibi şartların değişmesini sağlayacak koşulu sakın unutmayın.Sonsuz bir döngüye yol açarsınız.İyi günler.

Kaynak: Doc.Deniz Kişisel Web Sitesi