Ben ticaretini yaptığım ürünün anahtar kelimesinde 1. sayfada yer alan e-ticaret sitemi kaybettim.Saat 16.00 sıralarında olmuş ne oldu ise.Birazda suç bizlerde alternatif yok direk tek bir arama motoruna bel bağlamışız, oda bu sistem artık binlerce insanın ekmek kapısı olmuş doğalabilecek sonuçlarda dikkatli olalım demiyorlar, parmaklarında oyuncak oluyoruz.
Şu an benim dükkanım kapatıldı gibi bir durum içerisindeyim...
Yazilan mesajlarin icinde en cok üzüldügüm mesaj oldu dogrusu. Gecmis olsun.
Acele etmeyin bekleyin. Yerinizi bulursunuz olmazsa yeni yöntemler.
Ticaretini yapiyorsaniz artik biraz para harcayip adwords ile reklam vereceksiniz.
Ama acele etmeyin bekleyin.
Suc bizde google a yüz verdik degil, herkes google kullaniyor ona bagli. Yahoo olsaydi o da ayni sey olacakti. Sürekli bir yerde kalmak artik zor. Google spam istemiyor, link kasilmasini istemiyor, sahte linkleme, sahte icerik, para para para diyen webmasterlarin sitesini istemiyor kurunun yaninda yas da yaniyor.
Anlasilan linklerle üste gelenleri gördü bu olayin önüne gecmek istedi link faktörünü kisti baska faktöre verdigi önemi arttirdi onu da zaman gösterecek.
Ama 2 - 3 günden önce birsey söylemek yanlis olur cünkü sistemin daha oturacagi ve cogu sitelerin yerine gelecegi kanisindayim. Ayni pozisyon olmasa az bir kayipla gelecektir. Ama algoritmada yaptigi degisklige takilan siteler güme gidecek onun da ne oldugunu o zaman görecegiz.