Bundan 2 ay öncesine kadar yapmış olduğum bir çok araştırma sonucunda, bütçeme en uygun ve aradığım özelliklerdeki hizmeti verebileceklerini vaat eden şahsın, şirket adı altında yerine getiremediği bazı hususlar hakkında, bilgilenmenizi sağlayıp, benim gibi mağdur olmamanız için bir döküman hazırladım.

Umarım herkese faydası dokunur.

19 Yaşındaki Yusuf isimli şahsa ait Web-Tescil isimli sözüm ona şirketten 2 ay önce VPS hizmeti aldım. Aşağıdaki özelliklere ait VPS için aylık 55 YTL üzerinden anlaşma sağladık.
(Hemen burda belirtmek isterim ki aylık 55 YTL olarak ödeme yapamayacağımı daha sonraki zamanlarda kendisine belirttim hizmetimi kesmek isterse yapabileceğim bir şey olmadığını bu durumda kullanmayacağımı beyan ederek aylık 50 YTL ödeme yapabileceğimi söyledim kendiside buna tamam dedi.)

40 GB Hdd
512 mb ram
100 mbit havuz bağlantı
1000 GB Bandwith
Windows 2003 Server Enterprise

Başlangıç olarak oldukça verimli performanslar aldığımı inkar etmeden geçemeyeceğim. Daha sonrasındaki bir kaç hatfa içinde bir çok kez sunucuya bağlanamadım. Yusuf isimli şahsa msn yolu veya telefon ile ulaşabilyordum.
Anında müdahale ederek sorunumu bir kaç kez giderdi. Bu beni oldukça memnun etmişti ki bundan dolayı uzun süre kendisi ile çalışabileceğime kanaat getirmiştim. Ama davulun sesi uzaktan hoş gelmiş yanılmışım. Merak ediyorsunuz neler oldu diye ? Hemen sıralıyorum.

Aynı aya müteakip günler içerisinde sunucuya emule kurmuştum. Hesabım bana bilgi verilmeden donduruldu. Aradığım zaman bir sorun var abi sunucuda hemen ilgileniyorum dedi. Üstünden 1 gün geçti hiç bir şekilde olumlu veya olumsuz bana dönüşü olmadı. Bu olay şahsı telefonla arayarak sormamla tam 3 gün sürdü. Bu günler içinde sürekli olarak bir kaçış ve "halledicem abi" cümlesi işitmekten başka bir şey duymadım. Hiç bir mantıklı açıklama yapılmadan hesabım durdurulmuştu erişim sağlayamıyordum. Sonuç olarak hiç bir şey bulamadılar, kurduğum emule nin çok fazla bandwith harcamasını bahane ederek kapadıklarını beyan ettiler. Hadi bunada eyvallah dedik, emule yi sildim. Bir kaç gün geçmeye görsün ki bu sefer sunucuda şu an çok fazla kullanıcı var giremezsiniz uyarısı aldım. Oysaki şifreyi yeni değiştirmiştim benden başka bilen yoktu.! bunun açıklamasını istediğim zaman aldığım cevap şuydu; "Olur bazen böyle yaa"

Ayrıca sunucuda aşırı kasılma ve lag durumları oluşmasından şikayetçi olduğum zamanlarda da aldığım cevap yine aynı oldu "olur bazen böyle yaa".
Hadi dedik 1 ay bu şekilde atlatılsın, sonraki ay ram desteği yapayım dedim ona ekstradan az veya çok bilemiyorum 15 YTL ücret istedi. Sonrasında küçük küçük sorunlardan dolayı midesi bulanan ben, bu firma ile çalışmak istemediğimi, bir sonraki ay başka bir firma bulup onlarla çalışacağımı yine aramalarımdan birisinde kendisine belirttim. Şahıs yine kendisini abimsin ben seni müşteri olarak görmüyorum gibi cümleler kurarak suyun üstüne çıkartmaya çalıştı. Yine bütün sukunetimi muhafaza ederek, kendisine problemlerimin giderilmesini rica ettim. Problemsiz geçen bir kaç günün üzerine yine aynı sorunlarla karşılaşmaya başladık. 2. ay bu şekilde geçerken bugüne kadar geldik. 2 gün yine sunucuya giremedim. Sürekli olarak yanlış kullanıcı adı veya şifre giriyorsunuz hatası almaya başladım. Bu arada Yusuf isimli şahısa telefonla ulaşamıyordum. Ayrıca web sitelerine giriş imkansız çünkü açılmıyor buna müteakip attığım emaillerimin hepsi iletilemedi uyarısı ile geri döndüler. 2. gün sonunda şahıstan eski telefon numarasını bazı olaylardan dolayı kullannamadığını belirten bir sms aldım. Hemen üstüne sms gelen numarayı arayarak problemlerimi dile getirdim. Yine her zaman ki soğukkanlı umursamaz tavırları ile ip numaramı sordu bende söyledim tamam çözeceğim dedi ve kapadı telefonu. Üstünden tam 24 saat geçti yeniden aradım, telefonu açmıyor, sinirlendim aramayı bıraktım. Daha sonra yeniden aradım bu sefer ulaşılamıyor uyarısı aldım. Bir gün daha bu şekilde geçti. Bugün bardağı taşıran son damla ile karşınızdayız. Hemen bu konuyu açmadan önce kendisini 3 kez aradım ve telefona yine bakmadı. Bunun üzerine aynen yazdığım smsi sizlerle paylaşmak istiyorum.

"Sahtekarlık ve dolandırıcılıkla kazanılan paraların bedelini ağır ödemek zorunda kalırsın"

Hemen ardından şahıstan bir sms aldım.

"Arayabilirmisiniz bir daha müsait değildim"

Her problem esnasında seni en az 10 kere aradım. Aylık anlaştığımız ücret kadar telefon faturası ödedim ne mecburiyetim var ???? Bu sms üzerine kendisini yine aradım ve ağzıma gelen bütün küfürleri ettim.
Çok daha fazla uzatabilirdim ama ihtiyaç olduğunu sanmıyorum kıssadan hisse WebTescil gördünüz mü aman diyorum dikkat edelim.!

Saygılar Sunarım...