Burakçım ben zaten filmde bilmediğimiz çok şey olduğunu ve çok güzel sahnelerin oldugunu belirttim. Fakat kürtlere özerklik konusu tartışmaya açık bir konu ve doğruluğu imkansız birşey.
Çünkü hangi belgelerde böyle birşey geçiyor. Hadi diyeceksin gizli kalan ve hala girilmesine izin verilmeyen arşivlerde var. Sana katılıyorum diyelim.
Peki Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti ilan etmek ve kurtuluş savaşını başlattığında Sivas kongresinde alınan ilk karar "Millî sınırlar içinde bulunan vatan bir bütündür; birbirinden ayrılamaz." ondan sonra ise "Azınlıkların her türlü güvenliği sağlandığından siyasi egemenlik ve toplum dengesini bozacak ayrıcalıklar verilemez."
şimdi bu bir çelişki olmuyormu. Diyelim Mustafa Kemal Atatürk saltanatı kaldıracagi zaman yaptıgı gibi bir süre saltanatı kurtarmak icin cabalamis gibi davranmisti ya bu sivas kongresinde öyle yaptı. Önünde yıllar vardı neden bu konuyu gündeme getirmedi ya da diğer konularda arkadaşlarına veya yakınlarına bundan bahsetmedi.
Bu film tartışmaya açık bir film ve bence olması gerektigi gibi bir film değildi. Filmde gerçekten güzel yerler ve bilgiler var fakat bu şekilde belirttiğim yazılarla tartışmaya açık oluyor ve her kitleye hitap etmiyor. Her türk insanın bu filmi izlemesi gerek diyoruz ama bu şekilde neden izlesin ve arşivine koysun ?
Bu filmden sonra zaten hemen filmi malzeme yapmışlar bkz:
DTP kendisini 'Mustafa' ile savundu - POLEMİK - HABERTÜRK - Türkiye'nin En Büyük İnternet Gazetesi
siyaset konusuna kaymak istemiyorum ama herşeyi tek yönlü düşünmeyin. Burada benden hepiniz daha fazla Atatürk ile ilgili, Osmanlı ile ilgili ve Türkiye ile ilgili bilgiler edindiniz okudunuz dinlediniz. Keşke böyle bir filmi hatta daha kapsamlısını devlet kendi yapsaydı.Keşke biz şuanda hem Atatürk ile ilgili hem Osmanlı ile ilgili güzel filmlere arşivlere sahip olsaydık.