Adam kısa da olsa bildigi bir konuda birseyler yazmaya calismis hemen laf atma kuyruguna girmişsiniz.
Ben önceleri açıkcası $ ve £ nun yükselmesini sevmezdim. Çünkü nerdeyse herşeye zam gelirdi ytl fiyatlarına fakat $ ve £ düştüğünde indirim olmazdı. Bu benim söylediğim en basiti ve sadece bildiklerimden biri.
Şimdi bana ayda $ ve £ olarak ödemeler geliyor. Nerdeyse %90 bu sekilde. Sunucu odemem,ing kursu odemem,harcamalarim,borclarim hepsi ytl üzerinden. Ben suanki kura göre bile geçen aya göre 400ytl filan kardayım. Yarın adsense odeme yaptıgında tüm ödemelerimi yaptığımda 400ytl cebimde kalacak.Ben şimdi neden sevinmiyeyim kurların bu şekilde olmasına ?
Diyeceksiniz ki ekonomi kötüleşiyor bu şekilde ülkemiz krizde. Peki bunun böyle olacaği önceden bilinmiyormuydu. Hergün hatta hala Başbakanımız bize birşey olmaz planımız sağlam demiyormu ? Ekonomo bakanı da öyle söylüyor. Yarın $ ve £ yine yükselir ve bu türk halkının zararına olacaksa bunun sorumlusu ben değilim. Bu adamları seçen ve oy verenler düşünmesi lazım. Tabiki ülkemin iyi durumda olmasını isterim fakat bu kriz dünyayı etkiliyor benim istememle $ ve £ düşmez ve bu fiyatlara yansımaz.
İki taraflı düşünene de saygım var ama $ ve £ yükseldi diye sevinen insana kızmak doğru değil. Çünkü mesela abime ayda 600euro maas veriyorlar £ üzerinden. Ev kirasi,masraflar hersey ytl üzerinden. Bu adam neden sevinmesin ki bu şekilde türkiyede binlerce insan var. Biz bunlara kızmak yerine neden bu kadar $ ve £ yükseldi birden ve kimler sebep oldu ogrenelim. Durdurmak için söylenen birşey varsa yapalım. Kim bu dalgadan haberdardı ve daha da zengin oldu öğrenelim.
Arkadaşın konusu ile ilgili de son olarak şunu demek istiyorum. Eskiden yerlimalı kullanmak ülkemize çok yarar getirir sanırdım. Oysa detaylı bakınca en büyük türk firmaları mesela giyim fabrika burda fakat ürünler yurtdışından geliyor yani onlara dovizle odeme yapıyorlar.Yurtdisina da doviz ile satıyorlar. Hatta işi abartıp yurtdışında yaptırıp türkiyede sadece etiketini yapıştırıyorlar. Şimdi ben bunu alınca türkiyenin ne yararı olacak ki ? Ayrıca şuanda avrupada beko,arcelik ürünleri türkiyeden daha ucuz. Burda üretilen bir makina 400euro ya geliyor mesela aynı ürün balkanlarda 250-300euro. O zaman ben beko aldım diye sevinirken türk malını kullanıyorum diye sevinirken kazıklanmış oluyorum. Benim bu kazıklanmam da ülke ekonomisini de hiçbir şekilde etkilemiyor sadece beni etkiliyor. Aynı sekilde 400ytl bu ay cebime fazla para girdigi ve benim de sevindigim gibi.