Şimdi tasdix'in amacı şu; diyor ki bana bilgini ver (bu bir site sayfası, pdf dökümanı vs olabilir) ben de sana belirli ücret karşılığı lisanslayayım. Zamana göre lisans kontrolü yapıyor.
Tasdix dan bilgi alabilirsiniz. (Belirli sayfa sayısı kadar lisanslama ücretsiz diye aklımda kalmış.)
Bakanlığın çalışmasına gelince; sonuçta bu metinler özel ve başka yerde olmayan metinler. Bunun çıktısını ve sayısal hallerini yolladığınızda belirli bir ücret karşılığında bandrol ile koruma altına alıyorlar. (Siteler, programlar, kitaplar vs... bu şekilde bandrollenebilir.)
Bunun dışında noter ile de görüşerek bu tarz konularda bilgi alan duymuştum; sizin de işinize yarayabilir; benim noter ile olan kısmı hakkında tam bir bilgim yok.
Öyle bir site yok ama siz eski bir site olduğunuzda google zaten anlar; zaten sorun sitenin yeni olması; o yüzden en garanti çözüm malesef metni ve hakları korumaktan geçiyor. (Bu arada marka tescili yaptırmak, markayı ve siteyi korumak açısından da iyi bir adım olabilir, isterseniz bu konuya da biraz göz atın.)