yanlış anlasılmasın biliyorum türkiye'de hak edilen bir fiyatta iş yapılamıyor malesefe, yanlız sizin yazdığınız 1000 dolara veya 2000 3000 dolara kimseninde güçü yetmez, sonuçta şunu iyi bilmeliyiz'ki R10.net forumuna takılan üyelilerin %99 neredeyse kendi alanlarında çeşitli uygulama bölümlerinde uzman kişi yada kişilerden oluşuyor, yine burda R10.net forumlarında dolaşan veya gezinenlerin %45 ila 50 'si yanlış anlaşılmasın tabiri caizse beleşçi ve bunu kimse inkar edemez ben bile öyleyim. diyeyimde tam olsun. ama ben herzaman bir işin emeği ve hakkıyla yapan herkeze hakkını vermeye elimden geldğince vermeye çalışırım ki, şununda altını cizmek istiyorum burda yapılan her iş bir kişiye ait olmuyor malesef örneğin ben burada yaptırdığım bir yazlım bundan 3 5 6 12 ay sonra ya wareze düşecektir. yada para karşılığı yabancı sitelerde veya başka alışveriş sitelerinde satılacaktır. o yüzden ben 1000 dolar ödemektense 5000 dolar veripte bir scritp yada yazılım asla yaptırmam, bir başka örnek vermek gerekirse adamın biri haber sitesi yapıyor ve ilk konuyu açtığında bu yazılım 5 kişiye satılacak diyor ve satış bedeli 600 750 ytl diyor, ve adam o 5 kişiyi tamamladıktan sonra yeni bir versiyon çıkarıyor aynı sistemin ve yine satışa sokuyor ? sizce bu adaletmidir ? yani 5 kişi oluyor size 15 20 kişi ve bunu yapanlar parasını alırken keyif sürerken sizin gibi webmaster kod yazıcılar ve veya tasarımcılarda aç kalıyor, o yüzden söylenebilecek tek bir kelime ( İŞİNE GELEN YAPAR İŞİNE GELMEYEN YAPMAZ)