bu yasa çıkacağı söylentileri olduğunda bende askerdeydim , arkadaşlar askerlik çok kutsal bir görev inanın bir myo mezunu olarak bu yasa çıkacağını duyduğumda ilk tepkim aileme ve sevdiklerime hemen kavuşacağımı düşünmek ve onların yanında olduğumu hayal etmekti , bu duygularla yasanın çıkmasını istiyordum ama ilk bir kaç gün istedim , askerliğimi çok kritik bir dönemde kritik bir noktada gerçekleştirdim ve stres uykusuzluk yorgunluk insanın tüm dünyaya olan bakış açısını değiştiriyor , bu haberle ilgili söylemler uzadıkça inanın insan hayır askerliğim kısalmasın arkadaşlarımı şuan burda yalnız bırakıp gidemem diye düşünmeye başlıyor , ilk bir kaç günkü sevinç yerini buruk bir mutluluğa sonrada hüzne bırakıyor bir yanda ailen sevdiklerin diğer yanda kader arkadaşların asker arkadaşların
bence gidin 15 ay askerliğinizi şevkle yapın , bu tip haberlerin peşinde koşmayın , görün ozaman daha rahat bir askerlik geçirecek ve zamanın nasıl geçtiğini anlamıyacaksınız , ayrıca askerde insanın kazandığı dostlar çok önemli inanın ordaki dostluklar , ordaki yaşam , ordaki ülke sevgisi bambaşka
Size katılıyorumda ama nasıl lisans mezunlarına 5,5 ay yapıyorlarsa askerliği myo mezunlarınında 9 ay gibi bi süre yapması gerekli bence çünkü en azından lise ortaokul mezunlarıyla arsında bir fark olmalı ben şuan 21 yaşındayım bu sene myo'dan mezun oldum tertiplerim 87/2 askere gittiler geldiler ben gidemedim halada gidemiyorum(almıyorlar tecillileri uğraştırıyorlar ) benim için büyük bi zaman kaybı bizim 9 ay olsa bari bu arada kaybettiğimiz zamanı kazansak