Arkadaşlarım ben size kendimi ifade etmek için çabalamayacağım. Neticede şahsi düşüncelerim değil çünkü ben sizi mevcut durum için bilgilendirdim. Yasakçı bir zihniyet değilim. Bu sitelerin kapatılması işime de asla gelmez. Ancak olaya farklı pencerelerden bakabilmeliyiz.

Ben çeşitli projelerde görev aldım. Bugün gerek üniversitem kanalıyla gerekse de Atatürk Yüksek kurumunun desteği ile bir şeyler yapmaya çalışan garip bi yazılımcıyım. Arkamda bir kaç kurum desteği ve iyi niyetim var hepsi bu. Ben de ülkemizde teknolojinin ve temel internet alt yapısının gelişmesi için ter dökenlerdenim.

Ama ülkemizde o kadar çok namussuz ve ******** var ki işte bunlar birer engel bizler için. Bizler yazılımcı, tasarımcı, yer sağlayıcı, servis sağlayıcı vs vs olarak bu koca forumda ya da başka ortamlarda fikirler üretmeliyiz. İsyan etmek insan doğasının en kolay yaptığı şeydir.

İsyan ve inkar bizim genlerimizde var insan olarak. O nedenle konunun başından beri hatta konuyu açma sebebim olan hadi bu işten ekmek yiyen ve geçimini sağlayan insanlar gelin projeler üretelim demekti gayem.

Vakti zamanında sanırım bir ay önce kadar olacak bi arkadaşımız bir başlık açtı. Çamaşır makinasından prgram yazmak https://www.r10.net/programlama/23326...rmisinizi.html linki de burada. İşte bu konu benim ümidimi kıran konulardan biriydi. Kimi dalga geçti kimiyse bu arkadaşın anlatmak istediğini anlamadı adama neredeyse hakaret etti.

Kısacası isyan edeceğinize proje üretip ilgili kurumlara sunun diyorum. Ben yapma gayretindeyim lütfen sizler de yapınız. Ağ yönetimini bilen, internet alt yapısında deneyimli kişilerin üreteceği fikirler çok anlamlı olacaktır.