Merhaba arkadaşlar, sitemap hakkında bir kaç araştırma yapayım dedim yaklaşık 11 SAYFAnın tamamını gezdim ama nedense hiç cevap bulamadım

hep aynı şey anlatılmış vb forumda veya normal siteden programlarla SİTEMAP oluşturmanın yolları ya sitem programların dolaşacağından daha büyük ise ??
1 - Googleye eklediğimiz sitemap da olmayan linkleri google kendisi zamanla tarayıp eklermi ? Yoksa
MUTLAKA sitedeki bütün linkler sitemap da olmak zorundamı ?
2 - Bir .xml dosya en fazla
50.000 URL kayıt edilir die okudum. bunu kendimiz
20.000 URL olarak ayarlayıp 20.000 i geçince ikinci bir sayfa olmasını ayarlamak googlenin daha hızlı okumasına katkı sağlarmı ?
3 - Sitemin yaklaşık olarak 600 Kategorisi var her kategoriye özel sitemap oluşturmayı planlıyorum. kategori1.xml, kategori2.xml, kategori3.xml gibi
Sizce 600 adet sitemap ı googleye yuklemek taranma hızında nasıl bir etki yapar ? Yoksa tek bir sitemap yapıp toplamakmı daha mantıklı ?
* Ayırmamdaki neden her kategoriye ait içeriği ayrı sitemapda toplarsam kasma ihtimali olmaz her kategoride ortalama 1.000 url var bunları tek bir sayfada toplarsam 200.000 - 300.000 url bir sayfada xml yapmış olurum.
4 - Sitemap oluştururken eklemiş olduğumuz <lastmod>2008-10-25T22:37:57+00:00</lastmod> satırını acaba her sitemap güncellediğimizde yani yeni url eklediğimizde eski tarihleri guncellemelimiyiz ? Yoksa Sadece değişen veya Güncellenen verilerin tarih satırını güncellemeliyiz ?
5 - Sitemap oluştururken sitemap dosyasının boyutunu kuçultmek adına, isteğe bağlı olan <lastmod>2008-10-25T22:37:57+00:00</lastmod> ve <priority>0.20</priority> satırlarını sitemap dosyasına eklemezsek. Sitemapın kalitesini düşürmüşmü oluyoruz ? Eklememiz dahamı iyi olur ?
6 - Sitemizde önem değeri düşük bu sayfayı google indexlesede olur indexlemesede olur die düşündüğümüz sayfaları <priority>0.20</priority> vererek sitemap'a eklemelimiyiz yoksa bırakayım googlebot o sayfaları kendisimi indexlesin ?
7 - Böyle veri sayısı yüksek sitelerde program kullanılmadan manuel yapılan sitemaplar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Teşekkürler.