Web_Kale adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar iki gündür başlıktaki konuları okuyorum.
Burası koskoca webmasterler dünyası. Bu işe gönül veren binlerce insan sizlere soruyorum.
Acaba kaçınız internetteki herhangi bir zararlı içerik için girişimde bulundu.
( Şikayet, dava, ihbar) gibi...Evet internet koca bir deniz. Denizdeki balığın sayısı ne kadar çoksa o kadar da çok site var. Ama internetteki köpek balıklarını, deniz analarını ayıklamak bizlere düşer. En büyük sosyal sorumluluk budur. Biz hiçbir şey yapmayalım sonra kalkıp burada ahkâm keselim. Yok, efendim ben buna karşıyım. Hem bir hukuk çalışanı olarak hem de bir Türk vatandaşı olarak ekmek yediğim yerin bu kadar kirli olmasını hazmedemiyorum.
Kimse ilgili kapatılmaları da savunduğumu zannetmesin. Asla bunu savunmuyorum. Buna daha teknolojik çözümler olduğuna inanıyorum ama mevcut teknolojimiz maalesef bunların fişini çekmekten öteye gidemiyor.
Az da olsa sizleri bilgilendirebildiysem ve bir şekilde bazı konularda uyandırabildiysem ne mutlu bana.
Saygılarımı sunuyorum.
Evet soruya cevap vereyim.. Hocam biz bir internet sitesinde kampanya başlatmıştık ve 100 den fazla kişi youtube da pkk yandaşı yayın yapan , Atatürke hakaret eden videoları sildirmiştik.Ahkam kesme gibi bir eylemde bulunamam ne haddime fakat konu ile ilgili düşüncelerimi sunayım müsadenizle.Öncelikle bu uygulama pire için yorgan yakmaktan başka bir şey değildir.Mevcut teknolojimiz fişi çekmekten öteye gitmiyorsa teknolojimizde sorun vardır.Tüm dünya nasıl ilerleriz nasıl teknolojiyi geliştiririz diye düşünürken bizim direkt olarak kökten çözüm ile fişi çekmemiz sadece kendimizi kandırmamızdan başka bir şey değildir.Bu tarz yaklaşımların sonuçları vahim olur.Az önce verdiğim örneği tekrar vermek istiyorum.Diyelim ki Bir Mahallede 100 tane aile var ve bunlardan 5 tanesi pkk yanlısı diğer 95 aile de vatansever, vergisini ödeyen, askerliğini yapan, ülkesinin yararına çalışan aileler.Siz gelip 5 tane pkklı için tüm mahalleyi havaya uçurursanız , ambargo koyarsanız %95 lik kesime büyük haksızlık olur.
Saygılarımla