50 dolar veyahut 100 dolar mevzuusu olarak bakmıyorum ben olaya.
Bugün bu siteleri kapatan yarın kimbilir hangi siteleri kapatır.
Benim derdim kurunun yanında yaşında yanması.
Bence yapılması gereken şey ;
"Sitelerim kapatıldı, şöyle oldu böyle oldu, haydi mail gönderelim" olmamalı.
Mail gönderilecekse , bundan sonra sitelerin kapatılmamasına ilişkin içerisinde çözüm önerilerinin olduğu mailler gönderilmeli.
Birileri savcılara, , ilgili mahkemelere bu işin nasıl yapılacağını ( nasıl yapılacağını bilmiyorlar bknz;blogger mevzuusu ) öğretmeli..
Sevgili kardeşim ben yukarıda defaatle yazdım.
Bakınız yenidne yazıyorum. Ülkemizin telekom alt yapısı buna müsait değil. Ben savcılıkta amme hizmeti yapıyorum beş kuruş menfaatim olmadığı halde. Neden mi? Çünkü savcımız bilişim suçlarına meraklı ve bu işi üzerine vazife edinmiş. Yanına benim gibi hatta benden daha becerikli konunun uzmanı kişileri aldı ve tek tek davaları oturup konuşuyor ve değerlendiriyoruz. Her biri ile farklı açılımlar düşünüyoruz. Siz yapılmadığını mı sanıyorsunuz. Adaletimizi ve ülkemizi bu kada rküçüksemeyin. Daha düne kadar bakır kablolarla internete bağlandıoğınızı ne çabuk unuttunuz.
Bizim baktığımız davalarda hiç bir site uyarı gönderilmeden veya ilgili soruçturma açılmadan pat diye kapatılmadı.
Örneğin
www.kapanansite.com adresinde zararlı içerik var diyelim ve bize intikal etmiş bir suç duyurusu var. İşte bu adımdan sonra savcı bizi alır. İlgili site incelenir. Servis sağlayıcısına kadar didik didik edilir. İligli site sahibi bulunur, kendisine ihtar verilir denir ki ya bunları kaldır yoksa biz kaldırırız. bunlar kanunlarımıza aykırı... Adam kaldırmazsa küt diye kapanır. Bu bizim mahkememiz diğer mahkemelerdeki yapılanmayı açıkçası detaylı bilmiyorum. Her savcının çalışma yöntemi ve her hakimin karar verme şekli farklı çünkü