Diyelimki;
İstanbul = "blog servisi = blogger"
İstanbul'da Yaşayan İnsanlar = "bloglar = blogspot"
Herhangi birisi İstanbul'da suç işliyor = Herhangi bir blogger bloğu suç işliyor.
Bununla ilgilenecek olan yargı organları, "Zaten İstanbul'da işlenen ve dosyası 50000'i bulan suç var. Demekki İstanbul suça elverişli bir yer. Suçlarla tek tek uğraşacağımıza biz İstanbul'u kapatalım, İstanbul'a girişi yasaklayıp suç oranını iyice azaltalım" mı diyor?
Yoksa, işlenen suçun cezasını SUÇU İŞLEYEN mi çekmeli?
İstanbul'da yaşamakta olan diğer insanların İstanbul'a girişi nasıl engellenebilir?
Tebrik ederim doğru bir yaklaşım zaten benim ifade etmek istediklerimden birisi de budur. Ama sanal ile reel dünyayı ayırmak lazım aradaki fark bilmem kaç ışık yılı kadar
Sanalda evrensel bir kontrol mekanizması kurulmalı inancındayım. asıl insan hakları mahkemesi varsa aynı şekilde biişim suçları mahkemesi de olmalıdır.
Mevcut kanunlarımız ne yazık ki bu şekilde işliyor ama en azından kötü de olsa bi bilişim yasamız var. Bu konuda hakkını arayan binlerce insan da var.