(aslında yazımı
şu başlığa yazacaktım ancak yazdıkça devamı geldi ve konu çok başka yerlere gitti. o yüzden yeni bir başlık açıp olayın bir de bu boyutunun üzerinde durmak istedim.)
öncelikle, az önce gördüğüm
şu başlıkta herkes başlığı açan arkadaşa bilgilendirme için teşekkür etmiş, hatta biri çıkıp "hep böyle mantıklı açıklamalar olsa sorun olmaz" demiş. sadece "yazık" diyorum. tamam, arkadaş gerçekten de en azından bir açıklama yaparak bizleri bazı konularda aydınlatmış. ama ne de çabuk kabullendiniz olayı? "hep böyle mantıklı açıklamalar olsa sorun olmaz" ne demektir? "ha tamam o zaman bye" diyip böylesine saçma bir engellemeyi hiçbir şey olmamış gibi sinenize çekebiliyorsanız diyecek hiçbir lafım yok.
burada yüzbinlerce blog engelleniyor. bu bloglardan kazandığı parayla geçinen, blogundan emeğinin hakkıyla kazandığı belki 50$'a bile ihtiyacı olan onbinlerce insan var. o bloglarda günlerin, haftaların, ayların, yılların emeği var. benim sitemde hiçbir illegal içerik yokken sen mahkeme bile olsan hangi hakla çıkıp da benim bloguma erişimi engellersin? mahkemeysen mahkemeliğini bileceksin. şikayet varsa biraz aklını çalıştırıp sadece şikayet gelen blogu engelleyeceksin. sen istersen en baba mahkeme ol, benim ayda o kadar para bayıldığım, vergisini verdiğim internet bağlantımla girmek istediğim sitelere benim adıma karar veremezsin. hadi blogspot'u geçtim, ***** sitelere girip girmememe bile sen karar veremezsin. ben girmek istersem girerim, istemezsem girmem. zaten istemediğimiz sitelere girmememiz için kendi isteğimizle kullanabileceğimiz birçok filtre programı mevcut.
tekrar söylüyorum, mahkemeysen mahkemeliğini bileceksin. benim hangi sitelere girip hangi sitelere girmeyeceğim seni zerre ilgilendirmiyor. kimse de senden bizim adımıza buna karar vermeni istemiyor, beklemiyor.
bu gidişle yarın bir gün
dünyanın en büyük işvereni olarak gördüğüm google da kapatılacak. google kapatılınca da mı böyle "neyse ya vardır bi bildikleri" diyeceksiniz? o zaman da mı bilişim suçlarından biri gelip açıklama yaptığında "kanka paylaşım için saol ya

" diyeceksiniz? burası webmaster forumu ya. hadi yoldan geçen biri söylese bunları neyse de sizin bu kafa yapısıyla bu forumda ne işiniz var? belki siz blogspot kullanmıyorsunuz ancak blogspot'taki sitelerinden geçimini sağlayan onbinlerce insan var bu ülkede. google kapatılınca bu sayı yüzbinleri bulacak. yüzbinlerce kişinin sitesi ziyaretçisiz kalacak. günlük 50 bin kişi giriyorsa google kapatılınca 500 kişi girse sevinecek duruma geleceksiniz. bir şeylere tepki vermek için bunun olmasını mı bekliyorsunuz?
gerçekten bunları yazarken ellerim titriyor. bu konuda yazacak daha çok şey var ama tek muhattabımız teknolojiden bihaber bi mahkeme oldukça yazdıklarım hiçbir şey ifade etmeyecek. elimin yorulduğuyla kalacağım.
bu geri kafalılığınızla türkiye'de interneti bitirdiğiniz için size sadece koca bir "yazık"...