Google.com.tr kapatılabilir. Nedeni ise; telif hakkı bulunan ürünleri, *****, ***** vb. yasal olmayan siteleri dizininde barındırarak, net kullanıcılarının bunlara ulaşmasını sağlıyor. Google dizin konusunda ve adsense konusunda yayımcılara karşı reklam verenlere karşı bu kadar titiz davranırken kendisini terazide tartmıyor. Aynı hassasieti kendi politikalarına karşı uygulamıyor. Aslına bakarsanız google'nin idari yapısında oldukça büyük bir disiplinsizlik var.
Bu hep böyle gitmez;
Gitmez çünkü, yerli ve kullanışlı bir arama motoru google'nin Türkiye'de ki etkinliğini yok edecektir. Blogger kapatılması herhangi bir göz dağı falan değildir. Mahkemeler kararlarını göz dağı verelim diye düşünerek uygulamaya koymazlar.
Basit bir mantık ile;
Ben bir anti virüs yazılımı üreticisiyim. Birileri bunu yasal olmayan yollar ile kullanıyor. Yazılım telif hakkı bana ait. Ticari bir kuruluşum ve kar amacı güdüyorum. Birileri bu yazılımı kullanırken başka birileride o yazılım ile kullanıcılar arasında köprü görevi üstleniyorsa, o kurumuda şikayet etme hakkına sahibim.