Tamamen talep\arz meselesidir. r10.net'deki bu başlık da bunun piyasasıdır. Bunun r10.net'e de bu şekilde yansıtılmasını tuhaf karşılıyorum.
Saygılar....
osahin sanırım siz olayı anlamadınız. Bizim buradaki isyanımız asla serbest piyasaya müdahale etmek değildir. Sadece mantıklı ve makul derecede olduğu sürece.
Şimdi bir oky batak scriptini yaz deseniz ben 10000 dolardan aşağı fiyat çekmiyorum. Ama geçen biri gelmiş abi 500 ytl ye yazar mısın demiş. Hayır dedim bi ton küfretti sanki önemli bişi yazıyorsun diyerek. Ben de bir şey demedim sustum ve seviyesine inmedim. Bu bizim emeğimize hakarettir.
Koskoca dersane scriptine 1500 lira deidm diye taşlanmadığım kaldı. iyi ki d esatmamışım çünkü Türkiyenin gözde dersaneleri ile 4000 liradan el sıkıştım. Kısacası bu örneklerim çoğaltmak mümkün.
Şimdi sizin dediğinize uyan bir örnek vereyim.
Birisi bu forumda bir oyun scripti istedi. Oyun scriptinin mantığı basittir aslında ama kodlamada işler değişir. Üyelik sistemi, ajax kullanımı veya daha dinamik hale gelmesi işi uzatır.
Bir oyun sitesinde flash oyun yüklenip düzenlenecek bi panel, editör yönetimi, yorum ekleme , admin panelinden reklam kodu ekleme çıkarma gibi bilindik yöntemlerle bu oyun scripti iki üç günde yazılır bir profesyonel tarafından. Bu scriptin bu üç günlük maliyeti de 500-600 dür diyelim. Yazılımcı baktı ki durumu sıkışık kardeşim 300 e satacağım derse eyvallah kardeşim serbest piyasadır, sıkışıksındır der hoş görürüz ama kalkıp aynı scripti 50 ytl derse burda biz küfrederiz. Çünkü profesyonel bir yazılımcı asla bu fiyata satmaz. Bu fiyata satılıyorsa bilin ki ya edittir ya marezdir ( bugün eklenen emlak scriptleri gibi)ya da çalıntıdır. Başka bir izahı olmaz.
Bir de profesyonel yazılımcı kaynak kodlarını veriyorsa asla yaptığı işi 1000 liradan aşağı vermemeli. Verirse de başka yerde scripti satılırsa buraya gelip "******** scriptimi aldı şimdi de satıyor diyemez" asla diyemez.
Velhasılı biz emeğimize saygı ve bu piyasanın ayaklar altında sürünür görüntüsüne bir son vermek istiyoruz. Biri gelip bana 100 lira bütçem var bana portal yaz derse ben ana avrat dinlemem küfrederim. Her gün muhakkak böyle bir başlık açılmıyor mu kardeşlerim.
İnanın küfrediyorum ve -rep veriyorum bu konuları açanlara..