2 değil 5 lira da olsa gururum elvermiyor elin parasına prim vermeye.ne bileyim üzülüyorum dolar neden liramızı ikiye katlıyorki

bizim ülkemizde bizim paramız olmalıydı 1 lira 5 dolar etse gene böyle heycanlanır mıydık acaba
O değerde olabilmesi için yüksek katmadeğerde ürün üretebilmen gerek. Çünkü ihracat yapacaksın.
En güzel örneği Euro-zone'da üretilen ürünlerin yüksek katma değerli olma zorunluluğu. Şöyle bir bak, Avrupa'lı otomotiv devleri ürün portföylerinde aile arabası konseptinden ziyade hep lüks tüketim araçlarına dayanır. Yaptıkları ürünler fiyatları sebebiyle değil kaliteli oldukları için alınır. Porsche, Ferrari, Mercedes, BMW, tüm bu otomotiv devlerinin stratejisi hiçbir zaman aile otomobili üretmek olmadı.
ABD'li Intel tek firma, Koç 70 küsur firma. İkisinin piyasa değeri aynı. Önemli olan uluslararası sularda değerli marka üretmek, o zaman işte 70 firmaya bedel oluyorsun.
Bizim böyle ürünlerimiz yok. Dolayısıyla Ege'de atölyelerde 1 milyon penye basıp Avrupa'ya ihraç etmeye mecburuz.