Benim 6-7 arkadaşım gitti gidenler ya çok memnun yada allah belasını versin diyor

- Oraya parasal durumun kötüyse gitme deim çünkü sadece "Work" kısmını yapıyorsun Çünkü verilen maaş büyük şehirlerde yetmiyor ikinçi işe girmek zorunda kalıyorsun.

- Para kazanmak amaçlı gidiyorsan, Direk Alaskaya git derim. $11-15k arası kazanırsın 2.5,3 ay gibi bir zamanda amaaa gerçekten sıkıcı bir yermiş. İngilizcen gelişmez orada çünkü tüm gün balık görüyon ve aşırı derece Türk varmış

- Size tavsiyem giderken ucuz olsun diye kötü firmalarla gitmeyin, kötü firmaların hizmeti siz İstanbul dan uçağa binene kadar onsan sonrası size kalmış oluyor genelde. Bir çok kişi ilk Amerikaya inişti Taksicilere iyi para bayılıyormuş

- İngilizce için gidiyorsanız, İlaki Amerika olsun demiyorsanız ve Maddi durumu ortaysa size Malta'daki dil okullarını öneririm. Türklerin az olduğu dil okullarını secerseniz harika bir 6-8 hafta geçirebilirsiniz.

Bu yazdıklarım tamamen 6-7 yılda okuduklarım, duyduklarım ve gördüklerimi karıştırarak yazıyorum. Ben "Work and Travel" yada "Malta" gibi yollarla yurt dışına çıkmadım. İyi düşünün ama en kötü ihtimalle bir anınız olur, farklı kültür yaşayın. Sonuç olarak Universite sonrası hızlı oluyor Askerlilk, Evlilik baskısı vs Ne yapıcaksanız hızlı bir şekilde Universitede okurken yapın.

Ayrıca alternatif olarak size Interrail öneriyorum Avrupa Trenle 7-8 Bölgeden birini seciyorsun trenle geziyorsun, ucuz ve kend başına özgür olduğun bir tur şekli yazın ilginç olabilir. Buradan Öğrenebilirsiniz. Ben F BÖLGESİ : İspanya / Portekiz / Fas buna katılcaktım, Ailevi sebpeler ve o yaz yaz okulu yapmak zorunda kaldım son dakikada gidemedim direkten döndüm.