Kardeşim gitti 1 ay önce döndü Miami'den...Şirket çok önemli şirketi mutlaka netten araştırın. Hatta ekşisözlükte araştırırsanız sizin için daha faydalı olur. Bende bu yaz gitmeyi düşünüyorum...

Karışlaşılabilecek en büyük zorluklardan birisi özellikle ABD de yemek ihtiyacı... Doğru düzgün yemek yok diyordu. Paso Mc Donald's ve Burger KING te yediklerini söylüyodu. Hamburger yarım dolarmış ucuzmuş. Fakat bir süre sora artık bıktık hamburger görmek istmiyorduk diye bahsediyor. Sebze meyve çok pahalı imiş. Bir domates alayım deseniz tanesi 2-3$ dan başlıyormuş. Kaldığınız otel veya ayarlanan pansiyona yüklü miktarda para ödüyorsunuz. Kardeşim Miami'de otelde kaldılar 3 kişi kalıyorlardı odada adam başı 500$ ödüyorlardı.

İngilizce gelişiyor tabi. Ama şöyle birşey var her şey kişinin kendisinde bitiyor. Oraya gittiğinizde genellikle şirketten arkadaş edinip onlarla gidiyorsunuz. E sürekli hep birlikte takılıyorsunuz Türk'ler olarak. Birde sivri bir tip değilseniz şehirde dolaşırken bir durumda ingilizcesi iyi bir arkadaşa paslıyorsanız olayı haliyle İngilizce'niz gelişmez. Burada ödediğiniz parayı çıkartıyorsunuz ama orada yaşamak gerçekten pahalı olduğu için kazandığınız genelde harcanıyor. Birde biraz fırlama bir tipseniz Striptiz Clup'lere falan giderseniz para yalan olur. Birader paraları orda harcamış

Çok ilginç geldi bana. Giriş 25$. Geçip bir yere bara yada masalara oturuyorsun sonra bayanları seyrediyorsun. Sonrasında gelip yanında dans ediyorlar. Seni yukarıya davet ediyorlar özel dans için 25$ daha veriyorsunuz. Sonra özel odada size dans ediyor. Tensel biçimde fakat dokunmak keisnlikle yasak hiç kıpırdamıyorsunuz. Şayet dokunur veya benzeri hareketler sergilerseniz ya bir 25$ daha vermek zorundasınız yada güvenlikçi o iri kıyımlar sizi kapının önüne koyuyor...

Çalışma hayatı olarak patronlarla iyi geçinmeniz gerekiyor. Mutlaka birazda olsa burada İngilizce ile gitmeniz gerekiyor. Kem küm lük seviyede giderseniz 15-20 gün sonra geri dönmek zorunda kalabilirsiniz...Amacınız para kazanmak ise Alaska'ya gitmenizi öneririm. Yüklü miktarda pra kazanıyorsunuz balık temizleyerek. Fakat soğuk ve o pisliği ben çekemem diyorsanız uzak durun derim.

Bu konularda mezun.com forumlarını takip ederseniz orada Work&Travel cı bir dünya öğrenci var...