Burda konu kilitlensin diyenler benim grafik konusunda açtığım konuya da aynısını dediler. Kardeşim tamam biz yazmıyoruz da bu sefer meydan üç kuruşa paçavra işlere yapanlara kalıyor.. Sonra dolandırıldığında ya da istediğini alamadığında her gün foruma yok efendim dolandırıldım yok kandırıldım gibi bir çok başlık açıyor. Bu forumda gördüm ki ne yazılımcılar ne de grafikerler birlik olamaz. İnannın olamazlar. Kim ne derse desin bu forumda birlik olacak ruha sahip kişiler yok.
Ben artık kendi açtığım konuda dediğim gibi 75 ytl altı logo yarışmalarına katılmıyorum. Özel yazılımlarım için belli fiyatlar biçtim. Beni her gün bu forumdan onlarca kişi ekliyor hepsi de geri dönüyorlar. Prensiplerimden asla taviz vermem.
Konuyu açan arkadaşım şimdi sana söylüyorum. Gel seninle ikimiz belli scriptlere bi alt fiyat belirleyelim onun altına yapmayalım. İki gün sonra belirlediğimiz bi firma sitesi fiyatı 500 ise sen 490 a yapmayacaksın. Bu iş böyle çözülür. Bu piyasayı düşürenler aramızdaki scripti editi yapan ya da sağdan soldan topladıkları kodlarla üç kuruşluk iş yapanlardır.
Son olarak toplu satış yapanı da alanı da anlamıyorum. Ama bir gün inadıma o 100-200 yt lik scripti alacağım ve burada 25 ytl den satacağım. Eminim o scriptin yazarı çıkıp vay efendim emek hırsızı diyecek. Hakkın yok kardeşim onu demeye hadi ordan defol git otur oturduğun yere diyeceğim o adama.
Çünkü ben bakkaldan bi sigara alıyorum. Bakkala parasını ödedikten sonra o benim malımdır. İster tane tane satarım isterse gider paketi başkasına 1 ytl zamlı satarım. Buna ne bakkal ne de tekel karışamaz. Bu bir ticarettir.
Son olarak aramızda acemi scripçiler var. Bi de bu acemilerden iyi siteler aldım diyen daha acemi müşteri kitlesi var. Önceki gün adamın biri scriptine 5000 lira istemiş. Aynı scripti bir günde yazacağımı iddia ettim ve dedim ki seninkinde şu şu açıklar var diye de uyardım. Çünkü o scriptin edit olduğunu biliyordum. O eleman ben yazdım dedi. Tamam hodri meydan dedim beni -rep e boğdu.
Kısacası ben 50-100 ytl için emeğimi çiğnemem çiğnettirmem. Fiyatım belli. Prensiplerim belli.
Evet yazılımcılar buyrun gelin bi sosyal grup kuralım. Konuyu açan arkadaş eğer sözlerinin arkasında durabileceksen ben yanındayım sonuna kadar...
Saygılarımla