İşte sadece bloklama, Türkiye içinden siteye erişimi engelleme hakları var. Para-hapis cezası verme, siteyi tamamen kapattırma gibi bir hakları yok,

İnsanlar bu bakımdan dava açabilir, karşı çıkabilir. Yoksa engeli kaldırma gibi birşey olamaz, telif hakları diye birşey var, ve sitesinden Türkiye'de telif hakkı bulunan şarkıların paylaşımını engelleyebilir.

Ben şunu diyorum, Google, "ben arama, dizin sitesiyim, o tarz sitelerin sitemde olup olmamasını engellemek çok zor, şöyle böyle" diyerek senin söylediğin gibi engeli kaldırtabilecekse, diğer insanlarda o yolu izler, açar bir arama sitesi olarak işleyen biryer, koyar mp3 sitelerine linkleri. Elinde hazır görülmüş dava örneğide var Google'dan, ve mp3 sitelerine erişimi engelleme diye birşey kalmamış olur ortada.
Bunu demek istiyorum ben, eğer dediğin gibi Google böyle bir dava açabilir ve kazanabilirse bu uygulama tamamen kalkar.. En azından Google gibi olan siteler için.

Ayrıca küçük düşeceğimize inanmıyorum. Tam aksine ülkedeki telif haklarına önemin büyüklüğü ile övünecek birşey olur ve insanlar alkışlar. Avrupa'da ve Amerika'da, telif hakları çok önemlidir, inanılmaz katı kurallar var, biz ise bu konuda yanlarından bile geçemiyoruz. Dolayısıyla böyle bir olay da tüm Dünya'da yankı uyandırır ve diğer ülkelerde bu uygulamayı yaparlar eğer böyle birşeyde ilk adımı atarsak.