Burda herkes dolar olarak alıp dolar olarak satsa kimse zarar etmezdi.. Ozaman dolar olarak almayacaktık..

Dolar düşük iken ithalatçılardan (yani bizlerden) hiç ses çıkmıyordu.. Yurtdışından ürünleri ucuz ucuz alıyorduk.. Kazanan bizlerdik seviniyorduk...

Dolar yükseldi ihracatcılar da şimdi seviniyor.. Şimdide onlardan ses çıkmıyor..Onlarda yurtdığına dolar ile mal satıyordu..Önceden rekabet edemiyorlardı.Şimdi kar edecekler..

Bu doların yükselmesi veya düşmesi birilerini mutlu ediyor herkesi mutsuz ettiği yok.. Fakat bence dolar mal alıpta ytl saymaya çalışan veya dolar borç alan dolar kirada oturran vs bu işten anlamıyor.

Dolar nedir ki kim sabit kalacağını garanti eder..Neye güvenerek girilir bu işe dolardan uzak duracaksın..

Ben 2006 da aldığım 200 euroluk servere 400 ytl öderken.. Devlete kan kusuyorum..
2007 yılında euro 1.75 iken ödediğim para 350 ytl iken.. Devlet iyi canım diyorum..
2008 sonuna doğru 2 ytl olan euroda tekrar 400 ytl olunca ödediğim. Gene dönüyorum.Devlet kötü oluyor.. (Dünya bir krizde iken en az biz etkilendiğimiz halde)
2009 da gene 350 öderken gene sesim çıkmayacak iyi biliyorum...

Çözüm: Euro alıyorsan euro satacaksın zarar etmeyeceksin..
Dolar alıyorsan dolar satacaksın zarar etmeyeceksin..
Borç giriyorsan döviz girmeyeceksin.
Kira döviz olur mu? Bizim bir para birimimiz var YTL onunla takıl..