Wordpress'te bazı eklentiler arananları kaydetmekte fakat istediğimiz sonucu tam olarak almak zor oluyor...
Eklentiyi geliştirmeye zamanım olmadığı için search metter eklentisini kullanmayı denedim..Sizinlede paylaşmak istedim..
Eklenti: Search Metter
İndirme Adresi: Kodları | Download
Eklentiyi indirip wp-content/plugins sayfasının içine atıp panelden eklentiler sayfasına girip etkinleştirin...
Bundan sonra arama bölümünde yapılan tüm aramalar kayıt edilecektir..
Script 2 Türlü Listeleme yapıyor..Birisi En Çok Arananlar diğeride En Son Arananlar..
Widget desteği olduğu için bunu menünüze kolaylıkla ekleyebilirsin...Fakat şöyle bir eksikliği var arama sayfasında title,desc aranan kelimeye uymuyor...
Bunada bir çözüm geliştirdim..
Kullandığınız temanın header.phpsini ve search.php sini alın elinize...
Search.Php nin en üstündeki
<?php get_header(); ?>
Kodu yerine header.php nin tamamını kopyalayıp yapıştırın...
Ardından Title ve desc leri düzeltin...
Nasıl Düzelticem Diye Sorarsanız..
<?php echo "".$s."";?>
Bu kod aranan kelimeyi çağırmaktadır...
<title>
<?php wp_title(''); ?>
<?php if(wp_title(' ', false)) { echo ' | '; } ?>
<?php bloginfo('name'); ?>
</title>
Normal Başlık Sisteminiz Buysa
<title>
<?php echo "".$s."";?
<?php if(wp_title(' ', false)) { echo ' | '; } ?>
<?php bloginfo('name'); ?>
</title>
Böyle yaptığınızda artık başlıkta aranan kelime gözükmektedir..
Aynı şekilde wp_title kodları yerine bu kodu kullanarak aranan kelimeyi çıkartabilirsiniz...
Ek Olarak yan menüde değilde sitenin altında Son 30 Aramayı veya Son 30 Popüler aramayı göstermek istersenizde...
Eklentinin 101.Satırındaki
echo '<li><a href="'. get_settings('home') . '/search/' . urlencode($result->terms) . '">'. htmlspecialchars($result->terms) .'</a></li>'."\n";
Not: Yukardaki koddan iki tane vardır.Recent Ve Popular olmak üzere sitenin altında hangisini yayınlıcaksanız onun kodunu düzeltin..
Kodunu
echo '<a href="'. get_settings('home') . '/search/' . urlencode($result->terms) . '">'. htmlspecialchars($result->terms) .'</a>,'."\n";
yaptıktan sonra
Footer.Php ye
<?php sm_list_popular_searches('En Çok Arananlar', '', 30) ?>
eklerseniz sitenizin en altında en çok aranan 30 kelimeyi bulabilirsiniz..
Son Aranan Kelimeler İçinde
<?php sm_list_recent_searches('Son Arananlar', '', 30) ?>
Bunu kullanabilirsiniz..30 Değerini yükseltip azaltabilirsiniz..Bu çıkıcak sonucu bildirmektedir..
Yanlız En Son Arananlar Sonucu Çıkmayan Aramaları göstermektedir..Size tavsiyem En Çok Arananları kullanmanız..
Demo Resim:

Eklentiyi bir boş zamanımda geliştirip arananları sayfalatmayı düşünüyorum...
Saygılarımla // Beyazıt Kölemen
Sorularınızı Bu Konu Altından Bildirebilirsiniz..