burada istenilen işler çok amatör çoğu zaman ve insanlarımız işi yanlış biliyor.
binlerce adet satılan bir scriptin kopyasını aynı fiyattan daha aza yazılmasını istiyorlar. hem böyle sistemleri geliştirmek bir saat sürmüyor. kafadan bir kişi bir işe 20 gün veriyorsa günde 8 saat çalışsa 160 saat yapar saati 10 ytl olsa 1600 ytl yapar. bir ayda aşağı yukarı 20 iş günü olduğunu hatırlatırım. Bir ayda 1600 ytl gelir elde eder. Bence bir profesyonel için minimum olabilecek bir tekliftir. Kaç kişi gerçekten bu teklifi verebilir ki.
Daha sonra sonsuz destek istiyorlar. sen bana 1 ayda 1600 ytl vermiş olsan bile ben senin için 1 ay çalıştım ve hatasız program yoktur. bundan dolayı hata olacaktır. profesyonel kişilerle çalışmak hatayı azaltır ama bitirmez. Eğer destek istiyorsanız bunun için de ayrı bir para ayırmanız gerekir.
yapılan işlerde de profesyonellik de yok bu da bir gerçek. çoğu kişi php de sql query si çalıştırdığında kendisini aşmış hissediyor. sonra insanlarda o insanların yaptıkları işlerle gerçekten bu işi profesyonel şekilde bilen kişilerin işleriyle karşılaştırıyor. script satış bölümüne bakabilirsiniz. en basit güvenlik durumlarında bile açıklar veriliyor. Daha sonra yapılan açıklama unutmuşum hemen düzeltiyorum. Emin olun o açıkları unutan kişi zaten o konuda eksiktir ve başka bir yerde başka bir açık muhakkak vardır.
hem üretici hem tüketici yanlış yönleniyor. Bu sebeple bu anlayışta kişiler olduktan sonra her şey aynı düzende ilerleyecektir.
tek önerebileceğim sistem 1 ytl dahi olsa ilan açarken ücret ödenmesi bu şekilde daha gerçekçi proje önerileri geleceğini düşünüyorum. ücret ödenmeden de ilan açılabilir. ama eğer ilan için ücret ödenmişse bu ilanı açan kişinin ciddi olduğunu belli eder. bazı durumlarda farklılık yaratacaktır.