Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Birkaç kelam da ben edeceğim.
Facebook-app geliştirme forumunda yazıyorum. Teklifler veriyorum, karşılığında email'lar alıyorum.
1. Adamlar tam olarak ne istediklerini çok iyi anlatıyorlar,
2. Nasıl bir iş modeli kuracaklarını ve reklam bütçelerini de söylüyorlar.
3. Fazla gelirse en kötü %70 marjından anlaşmaya çalışıyorlar, yani 2000 ise 1500e iniyor en kötü.
Burada bizim insanımızda bir tuhaflık var.
Geçenlerde buraya bir "tavla projesi" atıldı. Adamla iletişime geçtim. Bir oyun almış da yurt dışından 17bin dolara lisansını almış da düzenlenmesi gerekiyormuş da PHP geliştirici eğer düzenlerse %5 kârpayı verirmiş de, Bunun dışında tavla geliştirilecekmiş, yapana yine %5 falan verecekmiş, ama nakit para? Yok.
Eh dedim ben salakmıyım sizi zengin edeyim?
Benim çevrem var dedi.
Ne demektir bu çevre? Google'un sahibiyle mi ahbap? Kim bu adam ki ben bu adamın yatırımına güveneyim işe gireyim?
Son noktada bir aşağıladı: Eğer zengin olacaksan niye şimdiye kadar olmadın.
Siz Türkiye'deki yazılımcılar hepiniz aynısınız, maksat para söğüşlemek falan filan.
Yani insanımızda bir tuhaflık var. Çözemedim gitti. Şimdi bu adama sert çıkma da ne yap?
Daha önce de dedim tekrar söylüyorum, yatırım yapıyorsun, restoran açsan en koftisine harcayacağın ilk para en az 30-40 milyar, trilyona kadar gider. Atölye açsan yüz milyarlarca liralık hammadde alacaksın.
Şurada insanlar 1-2 milyardan bahsediyor. Anlamadım hakkatten.