Ben bugün bu forumun çeşitli başlıklarında gördüklerimi yazmak istemiyorum. Hem güldüm hem üzüldüm. Beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor ancak üç beş script düzenlemecisi kalkıp laf ettiği zaman ağırıma gidiyor.

Burada savunmacı durumda olan bazı arkadaşlara hodri meydan. Buyu kardeşim madem sen de emekçisin dikil karşıma. Dilediğin her dilde dilediğin her kodlama için karşındayım. Bakalım sen mi emekçisin biz mi emekçiyiz? (asp asp net php ajax jsp fark etmez ve diğer tasarım programlarının hepsini toplayın gelin ona da varım)

100 liraya bot bile yazılmaz siz kalkmış scriptten söz ediyorsunuz. Ben 100 liraya scripti satıyorum ama lisansıyla kardeşim. Kodları görmüyor bile zend ve ioncube ile şifreliyor. İşine gelen alır gelmeyen almaz. O kadar.

Yönetici arkadaş sanırım konuda bizleri hararetle suçlamış ama o elemanın söylem tarzı hiç de yakışı değil. İnsanların yazdığı kelimelerin analizini yapacak değilim ama bir Türkçe öğretmeni olarak neyin ne olduğunu algılayabilecek kapasitedeyim.

Burada kimse yazılımcıyı küçümseyemez. Ve yukarıda bana "sana mı kalmış" diyen arkadaşa söylüyorum. Evet, yazılımcının hakkını korumak bana kaldı. Bu meslekten ekmeğimi yiyorsam bu mesleğin etik kurallarını da korurum. Üç kuruşa beş köfte yedirtmem kimseye. Serbest piyasa ekonomisi deyip yine safsatalara başlamadan söyleyeyim. Kim kime yazdırır ya da düzenletirse düzenletsin burada lagaluga yapan kişiler iki gün sonra "pişmanlık türküsü" söylemesin. O zaman iyi gülerim.

Konunun daha fazla tarafımdan kirletilmesini istemiyordum ama burası ısınınca dayanamadım. Rahatsız olan arkadaşlarım hakkını helal etsin.

Saygılarımla