Benim bu yazıyı yazmamdaki amaç aslında bunların hepsinin benim başıma gelmesi değil.
Ben biraz arkadaş seçiyorum herkes sohbet edebilirim ama yanımda takılacak veya güvenebilecegim 4-5kişidir ancak. Fakat gerek okulumda olsun gerek etrafımda cogunluk erkekler var hep. Muhabbetleri dinliyorum ve bu tarz sohbetler oluyor.
En basiti bazen yanımdaki kişi bile oturduğumuz yerde cafede filan diyelim 6kız 1erkek var cogu olmasada 100tanesinden biri cikip o cocuk kesin oglan diyebiliyor.Aynı durum okulda da öyle kızlarla iyi anlaşan tiplere bazen şakasına dahi olsa o tarz oglan,ib..e kelimesi kullanılıyor.
Son zamanlarda belirttiğim gibi kitap okumaya başladım aşırı şekilde ve bu düşündüklerimi yazarlar bile dile getirmiş. Zamanla artık samimiyetlik yanlış anlaşılır oldu diyorlar.Benim şuanda yakın arkadaşlarımdan 2-3tanesi erkek 1tanesi de kız. Bu kız arkadaşımla o kadar yakınmki okulda,kursta devamlı yanımda. Ben illaki ona asılmak,ayarlamak gözüyle bakmak zorunda değilim. Oyse birisiyle otur üni mubabbeti yap eğer okumuyorsa inan ilk sözlerden biri kızlar varmı ayarlasana birgün bir yerlere gidelim hesabı yapıyorlar. Samimi arkadaşım bunu diyebilir ama artık herkes bunu der oldu.
Ben bu konuyu çok kafaya takan değilim fakat Türkiye'nin düşünüldüğü gibi bazı konularda ileriye değilde geriye doğru hızlıca gittiğini düşünüyorum. Diğer konularda da artık çok dar düşünmeye,saygı göstermeyi,anlayış göstermeyi unutmaya başladık. Başka ülklerde de bu vardır ama beni afrika ilgilendirmiyor ben bu ülkede yaşadığım için bu ülke adına konuşabiliyorum.
Hani bazen deriz ya geniş düşün biraz kardeşim diye. Bu sözü yanlış anlayıp sanki avrupalıları örnek veriyormuşuz gibi anlıyor ve onların ne mal olduğunu da gördük v.s gibi sacma cumleler kuruyor. Oysa bu ülkede hala aklıma gelen bazı seyler sunlar :
* Bir kızın ile bir erkeğin çok yakın arkadaş olunabileceği ve yanlış görülmemesi gerektiği,
* Bir yerde öpüşen bir çifti hayvan gibi bakmamayı bilmesi gerektiği,
* Her etek giyeni kaşar olmadığını kabul etmesi gerektiği,
* Baba oğluna kızları ayarlar şöyle götür derken,kendi kızının da bu şekilde av olduğunu anlaması gerektiği,
* Bağırarak konuşmanın,yere tükürmenin,ortalık yerde veya bayan yanında küfür edilmenin ayıp olduğunu anlaması gerektiği,
* Her kapalının namuslu olmadığını,her açık bayanın da kaşar olmadığı gerçeğini,
* Tanımadığın bir insana müslümanmısın gibi bir sorunun sorulması veya farklı dinden ise ona farklı bakmanın insanlık ayıbı olduğu,
Bunun gibi saymakla bitmez şeyler var konumun dışında çıkmakta istemiyorum ama o kadar çok yanlış görüyorum ki etrafımda bunlardan sadece birini gündeme getirmek istedim. Gün gelir bu diğer konularım ile ilgili de yazılarımı yazacağım. Kimsenin değişmesini beklemek için yazmıyorum sadece bu terbiyesiz insanların bu yazıyı görmesi ve onlar gibi düşünmeyenlerin de hala bu ülkede yaşadığını bilinmesini isterim.