Az önce seo üzerine biraz araştırma yaparken seo ile uğraşan ve ilk sayfada yer alan iki siteyi incelemek istedim. Fakat biraz şaşırdım açıkcası. Neden şaşırdığımı anlatayım.
B sitesi A sitesinden öndedir.
A sitesi
Domain Oluşturma tarihi 2008
Back link sayısı 100,000 üzeri
Meta taglar aşağıdaki gibi (metatag sürekli sabit kalıyor her sayfa için aynı tag kullanılmış)
<meta name="keywords" content="Arama motoru optimizasyonu, seo" />
<meta name="description" content="Arama motoru optimizasyonu, seo" />
Site sadece gördüğüm kadarıyla div kullanmamış ve tasarım kurallarına uymuş
infosuna baktım index 27
B sitesi
Domain oluşturma tarihi 2006
Back link sayısı 2000 küsür
Meta tag (dinamik metatag kullanılmış)
<meta name="keywords" content="seot,seo,reklam,internet,web,e-ticaret,arama motoru,web geliştirme,internet reklam,internet reklamcılığı,arama motoru optimizasyonu,web danışmanı,SEARCH ENGINE OPTIMIZATION,search engine optimization professionals,google seo,arama motoru sıralaması">
<meta name="description" content="Seo .... arama motoru optimizasyonu ve web danışmanlığı, reklam çözümleri, e-ticaret, web geliştirme hizmetleri. Search engine optimization professionals in Turkey Istanbul">
Site Tablo kullanıyor fazlasıyla
infosuna baktım index sayısı 1,400 küsür.
Şimdi sorumuza gelelim herkes link kasıp duruyor. 100,000 back linki olan bir site neden B sitesinden geride. Tasarım kurallarınada uymuş.
Dikkatimi çeken başka nokta A sitesinin her sayfada aynı meta tagı kullanması.
B sitesinin A sitesinden indexsi fazla ozaman bu fazla link kasmanın pek işe yaramadığının göstergesi galiba.
Ayrıyeten içeriğin ve domain yaşının öneminin ispatı.