Merhaba arkadaşlar,
Neredeyse bir yıl önce (belkide daha fazla olmuştur) sembolik komisyonlar ödemesine rağmen Natro'nun satış ortaklığı programına kayıt oldum. Sitemin trafiği fazla olmasa da toplamda baya kişiyi Natro müşterisi yapmıştırım. Alan adları için %1 hosting paketleri için %5 veya daha az komisyon karşılığı aylarca Natro'nun reklamını yaptım. Amacım komisyon almaktan ziyade ziyaretçilerimi yerli ve en azından vergi levhası olan bir şirkete yönlendirmekti. Para ne ecnebiye gitsin ne de host satışı yapan çoluk çocuğa gitmesin diye Natro'yu seçtim. Onun da satış ortaklığı programı olmasaydı belki karşılık beklemeden reklamlarını yapardım. Zaten satılan 5-10 dolarlık domainin %1'lik komisyonuyla 100 ytl ödeme limitini doldurmak bir kaç yıl alırdı ki bir kaç yıl sonra 100 ytl'nin şimdiki değeri 30 ytl ancak eder...
Bir süre sonra kazançlarıma baktım ve 35 ytl civarında para biriktiğini gördüm. Şu parayla domain alıp ziyaretçilere hediye edelim dediysekte natro müsade etmedi. 100 ytl limiti aşmamız gerekiyormuş. Biz de tamam dedik reklam yapmaya devam ettik...
Aradan aylar geçti, bir kaç gün önce sitemden ne kadar domain ve hosting satmışım diye sadece istatiksel verileri kullanmak için bakmak istedim ama ne satış ortaklığı linki ne de başka bir şey var. Mail atıp durumu sordum verdikleri cevap şu: Programı 2 ay önce kapattık, bilginize.
Yurdum insanından manzaralar görmeye alışmıştık ama yurdum hosting şirketinden böyle bir manzarayla ilk defa karşılaşıyorum. Sizlerle paylaşmayı uygun gördüm ve hatırlatmak istedim ki satış ortaklığı, reklam ortaklığı ve türevleri ile sitelerinden para kazanmak isteyen arkadaşlar tekrar düşünsünler.
Saygılarımla,