Licoln un bayrağı çıkarıp sallaması Fifa kurallarına göre SARI KARTTIR.
Maçı izlemediğin için bu yorumu yaptığını varsayıyorum.Licoln a o pozisyonda sarı kart göstermeyen hakem 1 sonraki pozisyonda topu kasten eliyle durduran Licoln u attı.Pozisyon sarı kart verilecek pozisyonmu o tartışılır ama sonuçta kırmızı kart yemesi gerekiyordu.
Arda orta yaptı gol oldu.Kendisi bile anlamadı golü.
Servetin eline çarptı gol oldu.Ki eli havadaydı.Bu golün yine Fifa kurallarında iptal olması gerekir.
Lincoln konusunda haklısın sarı kartlık bir hareket, aşırı-abartı sevinmeye giriyor. Zaten o anda halen konuşuyorlardı pozisyonu yan hakem yada 4. hakemle. Karar vermeye çalışırken Lincoln yardım etti el ile aldı direk sarı oldu. Bir Eskişehirli olarak en çok sevinenlerden biri benim haftaya bize karşı yok
Arda konusunda ise yanılıyorsun ben golu attıktan sonra slow-motion da 3 kez dikkatli izledim. Arda kafayı kaldırdı baktı 2 kez sonra vurdu. Bunu yapan Sabri olsa rasgele attı derimde, Arda 2 kez kafayı kaldırıp rasgele orta açıcak bir oyuncu değil. Bir çok kişi rasgele oldu diyor gol, bu tür vuruşlarda ayağa iyi oturması önemli bu topta çok iyi oturdu ve gol oldu.
Bırakın şu top çarptı yönü değişti ozaman el var gibi yorumları, bunlar ilkokul yorumları ve 90'larda kaldı. Fifa'nın kısa mesafe el vuruşlarında direk şunu uygula gibi katı kuralu yok hakemlere yorum yap diyor. Bu pozisyonda Servet'in kol açısı açık değil ve elinin dışına çarpıyor. Bir oyuncu el ile kasti vuracak olsa elinin içi ile vurur. Ayrıca el ile kasti atması için zaman yok çünkü orta açılmıyor, topun ayaktan cıkması servetin eline çarpması arası 1sn bu sürede kimse elini sokamaz kasti olarak. Bu tür goller kasti bir niyet olmadığı sürece verilir. Bence hakem maçın skoruna etki edebilcek bariz bi hatası yok. Benzer pozisyon Bursa-Es es maçında oldu, Bursalı Yusufun şutu bizim defasın koluna çarptı ama hakem penaltı vermedi çünkü onda da aynı yorum geçerli kasti bir el yok, çarpma oldu hızlı atlıan şutta.
Daha kötü hakem bence Bursa-Es es maçındaydı, Bursanın attığı golu tüm stad el ile atılıdığını fakat 3 hakem göremedi

Yine aynı maçta İvankov Bursanın kalecisi topu kornere cıkarmamak için kasti olarak dışarda el ile aldı hakem sarı kart verdi, bunda da Fifa'nın direk su kuralı yok yoruma bırakıyor hakemde kasti olarak düşünmedi sarı verdi. Yine aynı maçta İvesa Esesin kalecisi topa dışarda el ile mudale etti ama buda bir çarpmaydı hakem sarı kart verdi.
İşin özeti, hakemlere biraz mantıklı yanaşın onlar poziyosnu bizim kadar net göremiyor ve o anda karar vermeleri lazım.