Haber kaynağının tarihi 6 ay öncesine Nisan ayına ait.
Türkiyedeki internet kullanıcılarının benim tahminime göre %80 den fazlası internetin tamamen google dan ibaret olduğunu sanıyor. Hal böyle iken google ın kapatılması sözkonusu olursa (: internet aboneliklerinde de yarı yarıyadan fazla bi düşüş olur. Buda kimsenin işine gelmez. Google ı kapatabileceklerini hiç sanmıyorum.
Tam olarak kanunları derinlemesine bilmiyorum ama bildiğim ve düşünüp tahmin ettiğim kadarı ile, eğerki herhangi bir siteyi kapatabiliyorlarsa bir takım sebeplere dayanarak, o sitelerden önce zaten en başta google ı kapatmaları gerekir. Yada hiçbir siteyi kapatmamaları gerekir. (: Mesela bir mp3 forumu'nun asıl suçu rapidshare ve benzeri sitelerdeki yüklü olan mp3 lere link vermektir. Bu durumda suç yükleyen kişi ile rapidshare arasındadır, biri yüklüyor diğeri izin veriyor yataklık yapıyor bilmeyerek te olsa. (: Mademki forumun suçu rapidshare deki bu mp3 dosyasına link vermek ise google foruma link veriyor, rapidshare in dosyaları indexlenmese de birçok rapidshare benzeri sitenin dosyaları indexlenebiliyor. Dolayısı ile google da aynı suçla yargılanması ve kapatılması gerekirdi, kapanmış sitelerden önce. Kanunen durum baya bi karışık bence ama hiç sanmıyorum google ı herhangi bi sebeple kapatabilsinler.