Şimdi sizlere ders çalışma tekniğimi anlatacağım. Arkadaşlar vize gününden 15 gün evvel açıyorsunuz Murat Yayınevinden aldığınız konu anlatım kitabını. Diyelimki 7 ders var. 3 Dersin kitapdaki sayfa sayısı veya konu sayısı kalan 4 dersden daha fazla diyelim. Bu derslere 3 yada zorluğuna göre 4 gün ayırıyorsunuz. Kalan derslerede 1-2 gün ayırıyorsunuz. Ben hem evliyim hem çalışıyorum hemde evde bir oyun canavarı oğlum var. Bana bu kadar gün yetmez diyen atsın kendini pencereden. Günde çalışabileceğiniz konu sayısını ayarlamaya geldi sıra. Zor dersler genelde 15-20 konu oluyor. diyelimki 20 konu olsun. ve bu derse 4 gün verdiniz. Buda günde 5 konu ederki, ben iş yerinde 2 konu ve evde kalan 3 konuyu gece 1-2 ye kadar okuyarak o günü tamamlıyordum ve okurken dersdeki konular bitince hızlı tekrar için not tutuyorum, özet çıkarıyorum. Konuları okurken sonundaki soruları kesinlikle çözün. Gelelim altın kurala. Altın kural kesinlikle ve kesinlikle o gün o konular bitecek. Ertesi güne sarkarsa olmaz. Sonuç olarak 15 güne yaydığınız dersleri kendinize göre zorluk derecelerine ve cumartesi yapılacak sınavlar en son çalışılacak şekilde diziyorsunuz. Burda 15 gün dedim. tabi siz bunu kendinize göre çoğaltabilirsinize. Benim rekorum 10 günde finallere hazırlanmaktı.

Gelelim sınav gününe. Sınav gününden 1 gün evvel murat yayınları soru kitapçığını alıp hızlıca ctesi gireceğiniz sınavların sorularını çözün. Ders çalışırken aldığınız notları çıkartıp tekrarlayın. Aynı şekilde ctesi akşamıda Pazar için çalışın. Sınav sabahı yanınızda o not kağıtlarını götürün ve son saniyeye kadar tekrar yapın.

Ben bu teknikle matematikden 100 almıştım. Çoğu kişi 1. sınıfta matematik yüzünden okulu bırakır. Önemli olan düzenli çalışıp not almak. Umarım siz gençlere yararlı olmuşumdur. ( Rep göndermek isteyen gönderebilir )