mangan analiz değeri %58 rezerv fazla değilmiş. 50 ila 100 ton arası olabilirmiş. çıkarmak için masraf yapılmayacak
aragonit analiz değeri %55 imiş. binlerce ton o dağ tamamen doluymuş
beyaz mermer tamamen beyaz dediler ancak ne kadar doğru bilmiyorum.ancak beyaz mermeri toz olarak satılacakmış , mühendisin birisi öyle söylemiş.
saha zaten üç kişiadına. tüm ruhsat ve kazı izni alınmış.şirket kurulmuş.sadece satmak istiyorlar.çıkarma işlemi onlara ait.yani ham maddeyi satacaklar.
ayrıca %55 olan arogonit içinde daha değerli madenler varmış
Edit: uşakta bildiğiniz üzere altın madenleri var.binlerce ton altın varmış. onlar da orda altın da olabileceğini düşündükleri için toptan sahayı ya da başkalarının çıkarmalarına izin vermeyeceklermiş. sanırım orada altın aranacak ve açığa çıkan aragonit ve beyaz mermer satılacak(bana öyle demediler ancak ben onu çıkardım.)
sonuçç itibariyle bize bu madenleri alacak kişi ya da şirketler lazım. parça parça değil büyük çaplı alıcılar lazım.
beyaz mermer için numune alan birisi toz olarak tonunu 70 ytl den alayım demiş haftalık 40 ton alacakmış. bu da mermerin kaitesini anlatabilir yukardaki bu konuda açıklama yapan arkadaşa.dediğim gibi ben pek bilmiyorum bu konuları.