Arkadaşlar plesk panel kullanan bir vps sunucum var ve bunda mssql veritabanı kullanan bir sitem var. Sunucumu 10 gün sonra kadar değiştireceğim fakat mssql taşıyacagım serverda hatasız kullanabilmek ve sorun çıkartmaması için nasıl yedeğini almalıyım ?
Biliyorsunuz ki plesk kontrol panelinde back up bölümü var. İster sitenin komple yedeğini isterseniz sadece database yedeğini alabiliyorsunuz. Bu aldığım dosyaları pc ye indirdiğimde uzantısız bir dosya olarak geliyor. İçini winrar la açtığımda httpdocs klasörlerini yada mssql veritabanını görebiliyorum fakat başka bir plesk panelde bu backup'ı yüklemek istediğimde. Geçerli bir plesk backup dosyası değil diye uyarı alıyorum. Yada içinden sadece db dosyasını alıp mssql olarak upload ettiğimde ise yine aynı şekilde kabul etmiyor. Acil yardımlarınızı bekliyorum. Database i kaybedip tekrar sıfırdan başlamak istemiyorum siteye. Örnek olarak benim pleskten aldığım yedeğin ss sini koyuyorum
Bu yedekteki en altta üstü cizili dosya database dosyası ama bunu yedek olarak yükleyemiyorum. Bana sağlıklı ve sağlam bir şekilde mssql yedek alma ve geri yükleme yollarını söyleyebilirmisiniz? Forumuda aradım ama tam sağlıklı bir cevap bulamadım. Şimdiden teşekkürler