Bu ülkede sadece senin gibi örümcek kafalı yok. İşinize geldiği zaman nasıl demokrasi demokrasi diye yalvarıyor, el açıyorsunuz. Asker höt dediği zaman bu nasıl Cumhuriyet diyorsunuz. Ama bir gazete kapatıldığı zaman bunu örf ve adetlere bağlayabiliyorsunuz.
Unutmayınız, kan davası da törelere bağlı bir adettir. Biz zamanın veya samanyolunun da kapanmasını istemeyiz, ama SİZ ve BİZ ayrımını yaptırmaya zorluyorsunuz insanları. Çünkü ben asla SİZ sıfatına bürünmek istemiyorum, bürünmediğim için de kendimle gurur duyuyorum.
Sen önce konuşma adabını bilmiyorsun ki kendinle gurur duyasın ...Tek gurur duyacağın şey; küstahça ve kin kusarak yorum yapmandan belli.(Tabi buna yorum yapma denirse)
Yorumu şahsileştirmek tartışma kurallarına hiç yakışmayan bir tavırdır.Karşındaki kişiye ne hakla hakaret edersin? Yorumları baştan sona okudum ve herkesin ağzında bir demokrasi lafı var; önce demokrasi nedir onu öğrensek iyi olacaktır.İfade özgürlüğünü içine sindiremeyen bir milletiz.Yakaza kardeşimiz sadece fikrini belirtmiş ve bu konudan dolayı ban yemiş.Belki ben de yiyeceğim ama şunu iyi biliyorum ki; susmak ve sinmek korkaklıktır,zulmü kabullenmektir ki asla boyun eğemem...Biliyorum ki hiçbiriniz de eğmezsiniz.İçerisinde sakıncalı ibare olmayan bir yorumdan dolayı üyeleri bu kadar kolay banlamak anti-domakratik bir anlayışın eseridir.Hakiki yöneticileri göreve davet ediyorum.
Ben bahsi geçen gazete veya kurum hakkında rahatlıkla eleştiri veya methiye yazabilirim.Ve yazdıklarımdan dolayı da kimse beni yargılayamaz ceza veremez.Demokrasiden bahseden arkadaşlar 1950' den günümüze kaç tane düşünce suçlusunun (!) zindanlara girdiğini biliyor mu acaba? Bu bizim ülkemizin ayıbıdır.....Tekrar belirteyim ki Yakaza kardeşimizin tesbitlerine tamamen katılıyorum.Bir arkadaş nasıl bir zihniyetle yazmışsa bütün Konya'yı karalamış. (Yakaza Konyalı diye art niyetli bir yaklaşlımla zaten beklenir ruh hallerinde yapılan bir yorum) Ben de Kayseriliyim Benden de beklenir değil mi güzel kardeşim? Ankaralıdan da beklenir Niğdeliden de....hadi bölelim şehirleri hadi ayrımcılık yapalım..Bu kadar basit değil mi? Çok komik durumlara düşüyorsunuz arkadaşlar en iyisi mi bilmediğiniz anlamadığınız konulara komik yoeumlar yaparak kendinizi de komik duruma düşürmeyiniz.Bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp demişler..Ayrıca bir hiçbir şehri ne siyasi yapısıyla ne de gelenekleriyle yargılayamazsınız damga vuramazsınız şehir denilen idari yapılarda birbirinden farklı binlerce insan yaşar..Bu insanların da düşünceleri birbirinden farklıdır işte biz bunun adına siyasi özgürlük ve demokrasi diyoruz....Lütfen şunu unutmayalım bir ülkedeki demokrasi bütün vatandaşlar için geçerlidir dini,dili,ırkı veya siyasi görüşü ne olursa olsun.......!!!!!