turkelf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hayır bu işe severek girdik bu işi gerçekten çok seviyorum insanlara yardım etmek bu hosting resseler ve server konusunda kendimi geliştirmek için girdik aynı şekilde arkadaşımda benim gibi düşünüyor ve oda o şekilde gir di yani bir gü uyanıp hadi server açalımda biraz eylenelim amacı ile kurulmadık allah şükür
Tecrübelerim derki ; bu işe girmek için ilk işlemin bir tane "Shared hosting" alman gerekiyor.. yani normal bir hosting alarak sunucu sahibinden (firmadan) bilgileniyorsn o nasıl oluyor bu nasıl oluyor diye.. daha sonraki aşama ( reseller ) bayilik alarak yavaş yavaş yayılmaya başlıyorsun.müşteriler buluyorsun vs. en son adım server , dedicated ve co-location ama sen tersten başlamıssın gibime geliyor dostum.. bu işten başarı bekleme nedeni sadece kendini avutursun çünkü.. sana kimse destek cıkmaz sen en üsttesin şirket sahibisin(sunucu sahibi) yani senin yardım etmen gerekecek ama seninde bilgin yok.. bu tür bir çalışma mantığı çok yanlış.. ama zararın neresinden dönersen kardır.. tavsiyem dediğim sisteme başla. saygılar.