forumda arkeoloji yazsaydın eğer benim ve başkalarının arkeoloji okudugunu ve fikirlerimizi okuyabilirsin.

Ben ist üni arkeoloji okuyorum yarın kısmetse 2 sınıfa başlıyorum. Bende arkeolojiye aşık biri değilim fakat

1sene 4bölüm dersin var 3tane de inkilap,turkdili,ingilizce haftaici 1gün tatildi 4gün giderdik o da 1-2saat sürerdi. Sadece derslere girerek biraz hocayı anlamaya çalışarak sınıfı geçebiliyorsun. Yazların senin isteğine kalmış mart gibi form doldurursun istersen kazılara katılabilirsin.

Arkeoloji bölümünden fazla birşey bekleme sadece fırsatın varken işte üniversite mezunu olursun. Okulda kalmak çok zor çünkü 80kişiden 4-5tanesi kalıyor o da en iyi sınıf puanına ve iyi yabancı dil bilenleri alıyorlar.

İst ünide geçen senenin ve bu senenin sınıflarıyla ilgili olarak da şöyle söyliyim pek ortam yok sınıfın %70 i erkek %80 i güneydoğu,doğuanadolu bölgesinden gelen öğrencilerle doludur.Ilk sene cogunluk sehirdisindan geldigi için istanbula ısınana kadar mal gibi zaman geçiyor. Eğer ist üniye yerleşirsen 2.dönem nerdeyse tüm derslere beraber gireceğiz

Bunun dışında edebiyat fak. belki basit bölümlerden biri ama en azından insana birşeyler katıyor. Bazı şeyleri düşünmeni ve farklı açılardan bakmana sağlıyor. Kendini bazı konularda bilinçlendiriyorsun ve büyüyorsun diyim dersler çok sıkıcı değil hatta bazıları keyifli.