Henüz bitmesine 8 ay olan resellerımı bıraktım ve çıktım.Para iadeside yapımıyor(lar)mış.4,5 ay sonra ücret talep edilemezmiş.Doğru, burası Türkiye her şeye alışmak gerek.Yüzüne söledim burda da diyorum, o parayı hakediyorsan helal olsun, içten söylüyorum

4,5 ay sonra geri kalan ücret iade edilmez doğru, ama ben eğer müşterimin avucuna bişey koyamadıysam gerekeni yapmak zorundayım.Bizde esnafız ve bu ilişkilerde ne yapılır ne yapılmaz az çok tahmin edebiliyoruz.

Ücret talebi için sebeplerime gelince;
Resellerı alırken "sunucularımız tam 3 aydır 1dklığına bile kapalı kalmadı demişti. 3 Ay kapanmasın istemiyorum, ama ben sorunsuz 15-20 gün yayın yaptığına şahit olmadım.

Saldırı aldı, r10da ve her yerde önlem konusunda yapılabilecek şeyler yazıyor olmasına rağmen tüm müşteriler Hasanla birlikte bir nevi saldırı yedi.Hep birlikte kapalı günler geçirdik.Sizce bizim suçumuz ne ?

Açtığım son ticket'a 4 gün sonra cevap geldi ve ben yanıtlamadan ticket kapatıldı.Ne olursa olsun bir cevap hakkımın olduğunu düşünüyordum

Sitelerim ticketlara cevap gelmediği için 4 gün ters dombalak yayın yaptı ve ticket beklemeden başka yere taşımak zorunda kaldım.Geldiğinde Kıbrısta olduğunu söyledi.Bu beni ve müşterileri bağlamaz...

Hasan iyi birisi ama işinde iyi birisi olduğunu düşünmüyorum.Başka yerle çalışıyorum.Belirtmek isterim ben kimseyle uğraşmam, kimsenin ekmeğiylede oynamam ama birilerinin işleri bozulacaksa bunu gündeme getirip uyarmak insani görevim, gördüm ki sadece ben değilmişim.Ayrıca hakkımın yendiği kanısındayım ve yazma gereği duydum.

Tüm bunlara Hasanın cevabı aşağı yukarı şöyle oldu ;

Site açılmıyor : taşınma , dns, telekom sorunları vs. vs. vs.
Saldırı : yapacak bişey yok
ticket geç cevap : Kıbrıstaydım
ücret iade : 4,5 ay sonra para istenmez.

Sonuç : 2 projemi 4,5 ay içinde sunucuya güvenip açamadım.Açsaydım rezil olacaktım.Üzerine yoğunlaştığım sitemi ne zaman güncelleyecek olsam 5 denememden 2 sinde erişim yoktu.Açık olduğunda da ben yoktum.Boşu boşu bir kez daha ücret ödeyip başka yerdeyim...

iyi çalışmalar...