Hatırlıyorum... sene 1994... CM Italy 93-94 ilk oynadığım Championship Manager oyunuydu... 2-3-5 taktiğiyle oynayıp tüm ünlü forvetleri takima alıyor ve maçları 18-4, 21-8 gibi skorlarla kazanıyordum o zamandan bugüne CM ve son yıllardaki değişimle (isim haklarını eidos'a kaptırınca) CM nin devamı olan FM tabii ki çok gelişti... o zaman da en iyi menejerlik oyunuydu şimdi de öyle...

Her zaman geniş bir database ve dünya üzerinde sayısız araştırmacı ile çalışmanın karşılığını gördüler... Örneğin Julius Aghahowa benim CM de keşfettiğim daha doğrusu CM nin keşfettiği bir oyuncuydu... geçen gün Fenerbahçe maçında adamı izleyince daha da bir hak verdim... Kim Kallström, Kenedy Bakircioglu, Bojan Krkic gibi oyuncuları da ilk CM de duyup sonradan milli takımlarda boy gösterdiklerini gördüm...

FM 2007 ve FM 2008'i oynadım ancak oyananabilirlik açısından kaybettikleri birşeyler var... örneğin CM 2001-2002 serinin en yüksek oynanabilirliğe sahip oyunudur. Orada bir nokta vardı ki kelimelere dökemiyorum onu kaçırdılar... umarım FM 2009'da tekrar yakalarlar...