bende onu dyorum bu ülkenin öz evlatlarıdır onlarda.. her türlü eşitliğe sahip olmalılar. ama burda konu kürt - türk değil ! kürde türke indirgeyenler sizlersiniz ve kürt milliyetçileri..

burdaki asıl konu doğu - batı arasındaki uçurum.. farkettiyseniz istanbuldaki kürt vatandaşlarımız eğer pkk sempatizanı oluyorsa imkansızlar yüzünden ezildiği için olmuyor. hor görüldüğü için oluyor.. ama sanırım bu ülke hakkında evinizden mahalleniz dışından pek bilgiye sahip değilsiniz. gidin bakın haritadaki illere..adlarını nerde olduklarını öğrenin. sonra oturun tek tek fotoğralarına,halkın cocuklarin fotograflarina bakın.. doğuda onların yakınlarında hor görecek kimse olmadığı için, eğitim,sağlık,sosyal,işsizlik vs. gibi sebeplerden dolayı pkk sempatizanı oluyor yada katılıyorlar. anlayabilmen için daha somut örnek vermem gerek sanırım yoksa kafanızdaki onlar nasıl olsa hain tabusu yıkılacak gibi değil..

kasabalarda,köylerde okul yok. (gerçi şehirlerdekiler de ne kadar iyi bilinmez) olanların geneli yıkık dökük.. olsun gene de var olsada öğretmen yok. hocalar ya gelmiyor ya aaa burası ne kadar geri kalmış ben burda yaşayamam diyip istifa edip kaçiyor. hastane,sağlık ocağı vs. yok insanlar havadan sudan nedenlerden daha da hastalanıp ölüyorlar. doktorlar kaçacak yer ariyor doğuya gitmemek için 10001 torpil sokmaya çalişiyor. en son bir arkadaşım diyarbakın bi kasabasında başladı göreve 3senedir giden ilk doktormuş. halk şenlik yapmış o gelince.. iş yok.. devlet doğuya yatirim yapmıyor.. ne sosyal devlet olarak.. ne özel sektörü yönlendirmek olarak. medya doğuya gittim işim battı diye işadamı haberleri yayınlıyor maksatlı olarak. çocuklar kuru ekmek,patates,bulgurla bir yil geçiniyorlar.. birileri bişey yapacak olursa sadaka niyetine 3paket makarna göndererek yapıyor..

senin gibi insanlarda "ellerinde olsa tüm türkleri öldürürler" diye faşizanlık yapıp bilinçsiz olarak cahilce tüm kürt halkına karşı ülkeye propoganda yapıyor.. senin gibiler yüzünden Altınova'da çıkan bi serseri kavgasında kürt bi serseri vatandaşımız 2 türk serseri vatandaşımızı arabayla ezdi diye halk sokağa dökülüp. tüm doğudan göç etmiş insanların evlerini,dükkanlarını taşlıyor. kahrolsun pkk diye bağırıyor. mhp milletvekili gelip şehit cenazesi gibi bayraklarla kaldırıyorlar. şehitler ölmez diye slogan atiyorlar..

yani ki gelip tüm kürt ırkı teröristtir..bölücüdür.. diye yargılarsanız insanları.. dışlarsanız.. devlet gidip oralara vatan toprağı gözüyle bakmazsa.. insanları kaderlerine terk ederse.. oradan beladan kaçmak için batıya göç edenleri krooo krooo diye damggalayip,evini,dükkanını taşlarsanız.. adamlar da böyle art niyetli örgütlerin ocağına gider.. bunu engelleyemezsiniz.. tüm sorumlusu da sizsiniz.

sen burda gelip ellerinde olsa tüm türk halkını öldürürler diye nefret kusunca belki senin yüzünden burayi okuyan 10kişi daha pkk'ya daha sıcak bakmaya başladı. insanları vatanlarına küstürmeyin.. pkk'yi büyüten sizsiniz.. pkk'nin bitmesi için sizin bitmeniz lazım önce.

ne zaman ki hem halk hem devlet kürt vatandaşlarıyla türk vatandaşlarının kardeş olduklarına inanır. gider sahip çıkar doğuya.. güneydoğuya.. pkk'lılara vatanına küstürülmüş vatandaş muamelesi yapıp dağdan indirir,gerekli kişilere en ağır şekilde cezasını verir bu millet. işin art niyetli teorisyen takımı gerekirse idam edilir. pkk'yi kullanan ülkere tavrını koyar. o zaman biter pkk... siz önce içinizdeki nefreti bitirin sizin cahil akli çocukca kürt nefretiniz besliyor pkk'yi.

---

yaslam : senin mesakını görmeden yazdim yukardakileri ama bu ırkçı nefretinizlerizin sonucunda işi organize edenlerin istediği olmuş olacak. ülke başkanlık sistemine geçip doğu anadoludaki eyalet ismi de kürdistan olacak. çözüm üretmek varken ayrılıkçılığı seçiyorsunuz.ya pkk silah biraksin ya tüm kürtler öldürülsün demekle aynı şey düşünceleriniz