Merhaba Arkadaşlar;

dün akşam sağlam ve sorunsuz olarak kapatıpım bilgisayarım Windows Hoş Geldin yazısında kadar gayet normal açılıyor fakat ondan sonra hiç bir kıpırtı yok uğraştım uğraştım olmadı bende Formatlamaya kara verdim fakat her defasında şöyle bir sorunla karşılaştım..

Alıntı
Bir sorun algilandi ve bilgisayarınızın zarar gormemesi icin windows kapatildi.

bu durdur hatasu ekranını ilk kes goruyorsanız,
Bilgisyarınızı yeniden baslatın.Bu ekran yeniden karsınısa cıkarsa. asagıdaki adımları iszleyin :

Yeterli disk alanınızın oldugundan emin oln. Dur iltesinde surucu tanımlanmıssa , surucuyu devre dısı bırakın veya bir surucu guncellestirmeleri icin ureticiye basvurun.Gorundu bagdasturucusubu degistirmeyi deneyin.

Donanım satıcınısdan bios guncellesitmesi olp olmadıgını ogrenın.Onbellekleme ve golgeleme gibi bios bellek seceneklerini devre dısı bırakmaya deneyin. Bilekşenleri kaldırmak ceya devre dısı bırakmak icin guvenli mod kullanmanıs gerekirse bilgisayarınısı yeniden baslatın gelişmiş baslat seceneklerinden tusuna basın ve sonra guvenli mod'u secin

Teknik bilgiler **** STOP : 0x0000007E (oxcoooooo5 , 0xf786aobf , Oxf7c7a208 , oxf7c70f08 )
***** pci.sys - address f786a0bf base at f78630000 , datestamp 3b7d855c
bu konuda internete aradığımda şu konuyu buldum :
Anakart pil !!

Amaşöyle bir durum varki birşey anlamadım bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar ne yapmalıyım lütfen birde siz yardım edermisiniz.