Muğla üniden mezunum 5+1 yılım orada geçti (okulu uzatmadan). 100 üzerinden ne verirsin deseler eğitim açısından 75, sosyal aktivite imkânları açısından ise 100 az bile gelir.merkez nüfus 40k, öğrenci nüfusu merkezde 10-15k arası.tam bir öğrenci şehridir muğla.haluk leventin sarkısını bile yaptığı gökovası, bodrumu marmarisi fethiye ölüdenizi,datçası, göceki, kleopatranın güzelliğini oradan aldıgı söylenenkumsalı, sedef adası, caretta carettalar, günübirlik izmir (2,5 saat) kuşadası gibi yerlere gidebilirsin... yazları kampüse gelen tur firmaları vardır. 3 gecesi 25 ytl ye bodrum marmaris gibi yerlerde 3 yıldızlı otellerde konaklama imkanı bulabiliyorsun.özellikle yazları eve dönmek istemezsin. kampüsü çok güzeldir tertemiz havası vardır,olimpik yüzme havuzu, futbol sahası, halı sahaları, tenis kortları, basketbol oynama alanları, 5000 kişilik restaurant,cafeterya, sergileri içeren 'öğrenci sarayı', sağlık için mediko binası, mavi çatısı,ulaşım kolaylığı, bahar şenlikleri, ünlüllerin konserleri, ders aralarında dinlenip ders çalısabileceğin yeşillik alanları,yazları açık hava sinemaları, çok büyük bir kütüphanesi,bilgisayar labları... merkezi küçüktür ama her türlü sosyal aktiviteni gerçekleştirebilirsin.sinemaları, carting sahası, tansas, cafferour gibi alışveriş merkezleri, diskoları,lüks cafeleri.. ve daha aklıma gelmeyenler.
Bunların dısında kiralar biraz pahalıdır orada.öğrenci kiralarına yüksek zamlar gelir kontrat sonlarında.halkın yarısı üniversite öğrencilerine sıcak bakarken diğer yarısı önyargılıdır.herseye ragmen kız arkadasınla sarmaş dolaş yürüyebilir, gece 3-4-5 kaç olursa tek başına bile rahatça gezebilirsin muğla sokaklarında..aklıma glenler bunlar kardeşim, herseyden önce hayırlısı olsun. eğer olurda girersen mu'ya, derslerine vakit ayırmaya çalış eğlenceden vakit bularak
Edit: sanırım istanbulda oturuyorsun benim gibi ve burdan muğlaya otobüsle yolculuk 11-12 saat arası sürüyor.en sevmediğim yönüde buydu açıkçası. ucakla gidrsen ne ala ama 6 yıl boyunca o yolu cektim artık uzun yol gitmek istemiyorum