Sonunda buraya da el attım

Sorunun cevabı ihtiyaçlara göre değişir. Eğer hızlı bir şekilde basit siteler çıkartacaksanız, size sunulan hazır özellik ve fonksiyonlarla yetinecekseniz Joomla tercih edilebilir. Yok eğer ben biraz zaman ayırabilirim diyor ve değişik uygulamalar geliştirebileceğiniz esnek bir sistem arıyorsanız Drupal doğru tercih olabilir. Eğer sitenin görünüşü çok önemli ve hazır tema kullanıcam diyorsanız yine Joomla'yı tercih edebilirsiniz. Görünüşten çok sunulan esneklik önemli, ayrıca gerekirse kendi temamı da geliştirebilirim diyorsanız Drupal. Eskiden Joomla, şimdilerde ise Drupal kullanan biri olarak her türlü site için benim kişisel tercihim ise Drupal.

Anketin sonuçlarına bakarsak %70 Joomla, %30 Drupal demiş. Fakat bu sonuçlara bakarak Joomla'nın daha iyi bir sistem olduğunu söylemek yanlış olur, çünkü Joomla diyen %70'in büyük bir kısmının Drupal'i denemiş olduğunu sanmıyorum. Aksine Drupal diyen %30'luk kesimin hemen hemen tamamı Joomla'yı denemiştir tahminimce. Genelde kullanıcılar, daha yaygın kullanılıyor olması, öğrenmesinin daha basit olması ve ücretli temalarının gösterişliliği sebebiyle Joomla ile başlarlar. Fakat bir noktada Joomla'nın yeterli gelmediğini farkedip alternatif arayışına çıktıklarında karşılarına Drupal çıkar. Benim de benzer bir serüvenim oldu. Amacı içeriği yönetmek olan Joomla'nın yeni içerik türleri oluşturma ve içerikleri sınıflandırma gibi en temel konulardaki eksiklikleri beni Drupal'e yöneltti.