Çok efendi bir insan herşeyden önce; Ertuğrul Sağlam en doğru kararı aldı bence, son yaptığı açıklamada çok güzeldi.
Böyle bir haber girmiştim, hepimizin aynı duyguları taşıdığına inanarak;
Türk spor tarihinin en saygıdeğer isimlerinden biri olan Ertuğrul SAĞLAM istifa ederken de tüm dünyaya örnek olması gereken bir üslup kullandı.
Beşiktaş’ın has çocuğu olan Ertuğrul SAĞLAM’ın istifası her yönüyle takdire şayandı. “Adam gibi geldim, adam gibi bitiriyorum.” diyerek istifasını açıklayan SAĞLAM göz yaşları dökerken her Beşiktaşlının içinin sızlamaması imkansızdı. 1994 yılında başlayan ve hiç bitmeyecek olan Ertuğrul SAĞLAM’ın Beşiktaş aşkı ve Beşiktaşlının Ertuğrul SAĞLAM aşkı bu istifayla birlikte yeniden gün yüzüne çıktı. Belki de ilk defa başarısız olan bir teknik adamın takıma veda edişinde yüreğimiz sızlıyordu. Ağzımızdan bir türlü doğruyu yaptı, sözü çıkmıyordu. Çünkü o adam gibi adamdı, çünkü o tüm futbolseverlerin kalbinde adamlığıyla taht kurmuştu. Oyunu okuması, oyuna müdahele edebilmesi gibi teknik eleştiriler yapılabilecek olsa bile eleştirilemeyecek ve tartışılamayacak bir yönü vardı; Beşiktaşlılığı ve Beşiktaş aşkı.
Tüm Beşiktaş taraftarları adına 1903.biz olarak Beşiktaşlı duruşunun yaşayan en güzel örneklerinden biri olan Ertuğrul SAĞLAM’a bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı şükranlarımızı sunarken ilerleyen yıllarda daha güçlü ve daha hazır olarak takımımızın başında göreceğimiz günleri sabırsızlıkla beklediğimizi belirtmek istiyoruz. Tribünden sana seslenmek, Beşiktaş aşkıyla ve asil Beşiktaşlı duruşunda İnönü çimlerine ayak bastığını görmek güzeldi.
Seni özleyeceğiz fakat bu aşk hiç bitmeyecek.