Neden Reseller? Adlı konu başlığımız için reseller hizmetini kimlerin ne amaçla neden kullandıklarını anlatmaya çalışacağım...

Genel olarak kişilerin Reseller kullanmalarındaki amaçlardan en önemli olanı para olduğu düşünülse de bazı kesimler tarafından bunun yerine farklı nedenler gösterilir. Mesela 5-10 GB alan veya 100-200 GB aylık trafik kullanmak ve bunlar için yıllık 800 ve 1000 YTL arası para vermek çoğu ufak çaplı webmaster veya bu işin ticaretini yapanlar için daha ekonomik gelir. Özellikle barınan site sayısı 10–30 arası bir şey ise… Anlatmıştım bazı kesimler paraya bakmaz Reseller kullanmanın kolaylığını söylerler.. Nedir bu kolaylıklar.. örnek vermek gerekirsek bir işte çalışan biri ek olarak internet üzerinden çevresine veya farklı kesimlere Reseller alıp aldığı alanı pazarlayacak sunucu almış olsa elinde daha büyük bir alan ve trafik olacak daha çok kar edebilecek ama düşünce şudur kullanırken “çalışıyorum sunucu yönetemem ben dışarıda olduğum zamanlarda sunucuda kesinti olursa çok kötü olur müşterilerim beni keser” düşüncesi yada buna benzer “sunucuyu aldık… eee napaca şimdi? Nasıl çalışacak bu” düşüncesi olanlar için en idal şey Reseller olur tabiî ki doğru kişilerden alınırsa… Bilgisayar başında olmasanız da sunucularınızı izleyen bir hosting şirketinin olduğunu bilmek bize biraz huzur verecektir.. üstelik bir ekip de gerekmez 24 saat çalışmanızda gerek yoktur ortada yönetilecek bir sunucu yok aslında sunucu var fakat onu yönetmek Reseller hizmeti aldıgınız hosting şirketine ait

Şunu demek mantıklı oluyor tüm bunlar karşısında türkiyede internet sektöründe 2000 li yıllara oranla hizmet kalitesi süper şekilde düşmekte bahsi geçen internet hizmeti web hosting ve benzeri şeyler.. Gerek uyanık insanların 1 gb alanı 1000 GB trafik ile vermesi 2 ay sonra ben bu işi bıraktım demesi yada daha hayatında bir sunucu ile karşılaşmamış kişilerin bir sunucu kiralaması ve insanlara hosting dağıtması daha sonra oluşan arızaları giderememesi ve veri kaybı olması… Biliyorum ki anlatılanların çoğunluğunda daha 18 yaşını aşmamış kardeşlerimizin internet üzerinden para kazanma hevesinden kaynaklı şunu söylemekte büyük fayda görüyorum ayrıca webhosting hizmetleri yerine inşaatcı olmayı tercih ederdim dünyanın en zor mesleklerinden biridir inşaat ama hiçbir iş kolay değil ve asla internet hizmet sağlayıcılığı yapmanın kolay bir iş olduğunu düşünmeyin

3. Başlıktaki olayları düşünen yaşayan yapan kişilerin genel olarak Reseller almasında büyük fayda olacağını görüyorum hem zamandan kazanmış olacaksınız hem de daha çok yaşayacaksınız sitrest olmadığı için 8)