programmer; yaşı da onaltı unutmamak lazım.
kaptan06 senin içinde şunu söylemek istiyorum. yaşım yeterli cok zekiyim diyo düşünüyo olabilirsin. Ama eger yaşın yeterli iş dünyasında yeterli olsan lisede değil. fabrikada müdür olurdun. bazı şeyler yapabilmek için bazı meziyetler gerekir. adama teklif verirken yazılım sormak yerine hosting özellikleri saymak zaten bu işten anlamadıgını ve acıgını kapatmaya gelir. ayrıca okulun olucak aile derdin olucak pc ye oturamadıgın zamanların olucak. iş profesyonel olmuycak ve bitmiycek. 12 yaşından beri pc ile ugraşıyorum hep web tabanlı idi. senin durumunu da az cok tahmin edebiliyorum.
2. husus geneldir. iş için direk teklif verilmez ( bence ). adama sabit bir ürün satılmıyo. sürekli ilgilenilmesi gereken birşey yapıyosun özel bişey. dolayısı ile ben referanslarımla suana kadar hiç papaz olmadım. hepsi de memnundur. hala yaptıgım işlerde sorunlar cıkarsa yardımcı olurum. 2 sene önceki yaptıgım sitenin backupları bile hala durur. buna ciddiyet denir. böyle olursanız daha cok kazanırsınız. 1000 ytl den düşük fiyat açmam bu işe.
teklif sahibi arkadaşa gelince 1000 ytl bu işe veremiyosan o siteyi açma. maddi durumun o kadardır saygı duyarım. ama bir şirket rehberi sitesinin üyelerden alacagı para minimum 10 ytl olsa 5000 şirkette 5 bin ytl eder. programcılar ve yazılım isteyen kişiler fiyat belirlemeden kafasında düşünsün. kimse aptal değil.
iş yaparken 1000 ytl vermez de işi bilen birine yaptırmazsan sende bu işten kımsetin olan 5000 lirayı kazanmazsın herkese genel kültür olsun.
iyi sen yap.
ilk 3 konuna baktım bütün isteklere kopyala yapıstırla aynı teklifi vermişssin incelememişsin bile...
dikkat ettiysen arkadaş profesyonelbir tasarım istemiş. Eklediği üyeler kendine alt üyelik ekleyebilirim demiş.
Profesyonel bir sistemin tasarım min. 200 ytl dir.
Senin neren profesyonel 300 ytl ye tamamını yapıyorsun ozaman ?
R10 şikayet bölümünü oku. senin gibi böyle ucuz yapıcam diyen kaç kişiyle çalışan ve dili yanan kişi var....