Olayı kısaca anlatayım;
Eylül 8 de 1 mbit hızda 4 gb kotalı internet açtırdım ttnetten herşey iyi güzeldi. Kotayı geçmemek daha fazla kazıklanmamak için kendime söz verdim ayın 24 ünde kotam 1.8 gb civarıydı. Ve 24 ünde kota bilgilerim sabitlendi aradan 1-2-3-4-5 gün geçti kota bilgilerim hiç değişmedi son gelen kayıt olarak 24.09.2008 saat 16.11 olarak kaldı.
Müşteri hizmetlerini aradım 30 dakika bekledim müzik dinledim kapattım. Neyse dedim bu olay olunca ben 25 inden itibaren temkinli olarak neti kullanmaya başladım ayın 24 ünde kotam 1.8 gb olmasına rağmen ayın 1 ine kadar günde 100 mbtan fazla kullanmadım 4 ayrı trafik programıyla bunları kontrol ettim.
Ayın 1 ine kadar kota bilgilerim sabitti ve daha sonra kota bilgilerim güncellenmeye başladı yavaş yavaş güncellendi ayın 25 inde 2.4 gb a çıktı 26 sında 2.9 27 sinde 3.3 gb ve son olarak 30 unda 4.16 gb a çıktı.
Yani kotayı aşmışım sözde. Hiçbirşeyde iddaa edemem çünkü kota bilgileri güncellenmiyor. Ben 6 günde 650 mb kullandığımı tespit ettim ama geç kota güncelleme ayağıyla kota fırlamış uçmuş. Biraz araştırma yaptım ttnet bazı kullanıcılarında ayın sonuna doğru kota sistemine birşeyler yapıyormış. Ve yeni aya kadar kota bilgileri güncellenmiyormuş bu aradada kotasını kontrol edemeyen kullanıcılar kotayı güzelce aşıyorlarmış.
Şimdi ben ttnetin internete hoşgeldin kampanyasından faydalandım daha 2 ay dolmadı sınırsız tarifeye geçebiliyormuyum ? 20 ytl için bunun stresini yaşamak istemiyorum artık !