netland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşlar sizlere müjde vereyim mi
Türk telekomda 20 yıldan fazla yüksek kademede çalışan 1 akrabam ile muhabbet ettik...
Yakında internette rekabet oluşacakmış. %100 özel sektörler girebilecek.
Belediye ile şirket anlaşarak , yer altına kablo döşeyerek evlere şirketler internet taşıyabilecek.Yani kendi alt yapıları ile. Mahalle mahalle ,sokak sokak böyle yapılacakmış. ama ne zaman tabi belli değil
Yakında hea ne kadar yakın Telekom daha bir 9-10 yıl kimsenin özel alt yapı oluşturmasına izin vermez zaten kendi altyapısını oluşturacak adamda çıkmaz kolay kolay öyle 3-5 tane backbone noktası satın alıp ahanda benim altyapım diyenler milleti kandırıyor koç.net in kendi altyapısı var internet için ancak öyle önüne gelene satacak kadarda bol değil kendileri için kullanıyorlar... Yok turk.net in kalabalıkta kaybolmayın etmeyin kandırmacası smile ı falan zaten hiç saymıyorum koc.net te türk.net kıvamında zaten bu firmalar özel sektör yaratıp kendi altyapısıyla telekomla rekabete giremedikten sonra kimse giremez.

Ciddi anlamda belki turkcell bu işe girer ancak onunda şu anki altyapısının belli bir miktar internet kullanıcısından sonra hizmet veremeyeceğini düşünüyorum çok sınırlı kullanıcıya düşük hızlarda hizmet verilebilir ancak. Bekleyip göreceğiz...