deChiffre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
her koyun bacağından asılır ama kokusu herkese yayılır arkadaşım..
popülarist fikirlere dikkat edelim lütfen..
özgürlük özgürlük nereye kadar?
insan özgürlüğünün sınırları vardır..
başkasına zarar veriyorsa o özgürlük değildir..
söyleyiniz bana adam illegal site açmış..
özgürmüş..
özgürlük başkasına zarar vermemenin diğer adıdır..
peki bu özgürlükmü?
devlette bıraksın açsınlar siteleri, girsinler siteye öyle mi?
asıl o zaman devlet görevini yapmıyor denir..
adam bi giriyor, iki giriyor, üç giriyor sonrada yoldan çıkıp gidiyor..
devlette yasaklıyor bireylerini kaybetmemek için, sağlıklı bir yaşam için, hakka hukuka geçilmesin diye..
hukuk devletinde yaşıyoruz diyoruz sürekli..
popülarist bir fikirdir buda.. hukuk devletiyiz..
madem öyle bunlarda hukukla oluyor..
hakim hukukla bu kararları veriyor..
kafadan değil..
Demek istediğimi anlayamışsın galiba. Bakınız Eğitimsen'in org.tr sitesinin kapatılması hakkında yazılan bir internet sitesinden alıntı.

Alıntı
Eğitim-Sen’in internet sitesi ‘Adnan Hoca’ olarak bilinen Adnan Oktar’ın başvurusu üzerine kapatıldı. Sendikacılar, kapatma kararıyla ilgili olarak uyarı ve tebligat yapılmadığını belirtti

Eğitim-Sen’in internet adresine erişim dün mahkeme kararıyla engellendi. Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mahmut Bozgeyik, internet sitesi kapatılmadan önce konuyla ilgili herhangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmadığını açıkladı.

Bozgeyik, dün saat 09.40’dan itibaren web sitesine girenlerin son dönemde sıkça karşılaştığı “Bu Siteye Erişim Mahkeme Kararıyla Engellenmiştir” ifadesini gördüğünü belirterek, “Ancak daha önce herhangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmamış olması, bu engellemenin hukukun en temel kurallarına aykırı olarak yapılmış olduğunu göstermektedir” dedi.

Sitenin “Harun Yahya” olarak bilinen Adnan Oktar’ın başvurusu üzerine Gebze 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2008/118 esas sayılı kararı ile erişime engellendiği belirtildi. İnternet sitesine, Türk Telekom yoluyla bağlanan kullanıcılar erişemiyor.

Sansür girişimi

Daha önce “Adnan Hocacılar” olarak nitelendirilen grup tarafından biyoloji öğretmenlerine gönderilen “Yaradılış Atlası” ile ilgili olarak yapılan açıklama gerekçe gösterilerek sitenin kapatıldığını belirten Bozgeyik, yazılı ve görsel basına yönelik sansür girişimlerinin yoğunlaştığına işaret ederek şunları kaydetti:

“Bunun son örneği Eğitim-Sen’in internet sitesinin erişime engellenmesi olmuştur. Bu uygulama, neresinden bakılırsa bakılsın, ifade özgürlüğü ve iletişim özgürlüğü anlayışıyla taban tabana zıt bir durumdur. Bir eğitim sendikasının sitesinin herhangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmadan işleme koyulan bir mahkeme kararı ile erişime engellenmesinin, ‘demokrasi’ ve ‘özgürlük’ kelimelerini dillerinden düşürmeyenler tarafından nasıl değerlendirileceğini merakla bekliyoruz.”
Siteler uyarı dahi verilmeden kapatılıyor ve 3 gün sonra site sahiplerinin itirazı üzerine tekrardan açılıyor.. Kanuna aykırı davranan siteler kapatılabilir tamam orasına birşey dediğimiz yok zaten ama o kadar kapatılacak site varken saçmasapan öyle siteler kapatılıyorki son günlerde bu artık Milletin çıkarlarını gözetmekten çok başka meselelere kaymış durumda. Eğitimsen ziyaret eden kişilere ne gibi bir zarar veriyordu da engellendi söylesene ?